Mijn man ging vreemd met mijn vriendin

Ds. W. C. Meeuse / Geen reacties

06-03-2005, 00:00

Vraag

Mijn man heeft wat (niet 'te ver gegaan') met mijn vriendin gehad. Ik heb heel veel moeite met vergeven van hen. Met mijn man doe ik er mijn best voor, we gaan zelfs in huwelijkstherapie, maar die vriendin zou ik het liefst uit mijn leven verbannen. Mijn man vindt dit niet nodig en mijn vriendin lijkt zich van geen kwaad bewust te zijn. Zij ligt in scheiding en gaat nu nog steeds makkelijk met relaties om. Zou God van mij verlangen dat ik haar vergeef, het uitpraat en het contact voortzetten?


Antwoord

Op deze vraag kan ik maar én advies geven: de relatie met uw ex-vriendin onmiddellijk beëindigen. Door zo met uw man om te gaan heeft ze laten zien deze vriendschap niet waard te zijn. Het feit dat uw man dit niet nodig vindt en uw ex-vriendin ook niet, laat zien dat zij onvoldoende beseffen wat ze hebben aangericht.

Vergeven is alleen mogelijk op voorwaarde van schuldbelijdenis. En uw ex-vriendin is zich van geen kwaad bewust!!!  Een huwelijkstherapie heeft m.i. alleen kans van slagen als deze vriendin helemaal uit beeld blijft. Zelfs als zij komt tot het belijden van schuld in deze, is het zeer onverstandig contacten voort te zetten.
 
Ds. W. C. Meeuse

 

Lees meer artikelen over:

overspel
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
134 artikelen
Ds. W. C. Meeuse

Bijzonderheden:

Emeritus (2011)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Geachte dominee Pieters. U hebt in het verleden wel eens een lezing gehouden over de “beloften”. Toen had u het over “rechthebbende mensen”. Daar wilde ik wat over vragen. Stel een bedelaar zit aan...
Geen reacties
06-03-2009
Waarom zijn de plaatselijke gemeenten binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken zo divers? Ik bedoel: van verschillende modaliteit. Zo ongeveer van evangelisch tot Bewaar het Pand. De CGK is een kle...
Geen reacties
06-03-2014
Wat betekent het woord tooledoot? Het staat niet in een verklaring, maar wel in het boekje van ds. W. Visser dat wij gebruiken op de mannenvereniging. Het heeft met Noach te maken.
Geen reacties
06-03-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering