Op je weg geplaatst

Ds. P. Korteweg / geen reacties

06-05-2004, 00:00

Vraag

Wanneer weet je of een jongen of meisje voor een verkeringsrelatie op je weg is geplaatst? Is dat eigenlijk sowieso wel belangrijk om te weten?

Antwoord

Het belangrijkste van verkering krijgen is de tijd ervoor. Op welke manier ben je bezig met de vraag welke jongen of meisje voor je bestemd is? Wij mensen zijn van nature zo ontzettend vleselijk. Het belangrijkste om verkering te krijgen is meestal voor ons: ziet iemand er leuk uit, of is het iemand die een goede baan heeft? Maar is dat het belangrijkste? Belangrijker is toch dat je met iemand verkering hebt die de Heere vreest. Dat bedoel ik, als ik zeg: het belangrijkste van verkering krijgen is de tijd ervoor.

Ben je hier biddend mee bezig geweest? Vraag aan de Heere dat je iemand mag ontmoeten die Hem kent en dient. Dat alleen maakt je werkelijk gelukkig. Je kunt dan samen in Zijn voetspoor treden.

Verkering krijgen is een voorbereiding op het huwelijk. Het is niet zomaar iets! Het is een zeer belangrijke zaak. Als het aan blijft, zul je op termijn gaan verloven en zul je gaan trouwen. Je zult dan je hele leven samen met hem of haar zijn. Dan moet het werkelijk goed zijn tussen man en vrouw. Werkelijk goed is het alleen als je samen de Heere kent. Het lichamelijke is belangrijk, maar gaat een keer voorbij. Als er dan verder niets geestelijks is wat je samenbindt, is het huwelijksleven erg arm.

Bij het vinden van een jongen of meisje om verkering mee te hebben is dit dus het allerbeste: vraag aan de Heere om iemand die Hem kent. Ik ben er van overtuigd dat je dan ook zeker zult weten dat Hij je iemand op je weg plaatst die Hem vreest. Dan weet je zeker dat de Heere je samen heeft gebracht.

Ds. P. Korteweg

  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    Uit het ambt ontzet door HHK in 2014.

Tags in dit artikel:

Gods leidingverkering
geen reacties

Terug in de tijd

We hebben twee zoons van zeven en drie jaar. Wat ik merk is dat ze erg gericht zijn op hun geslachtsdeel. Ik betrap ze e...
geen reacties
06-05-2019
God heeft mij een aantal jaren geleden gegrepen en sindsdien ook niet meer losgelaten. Ook heb ik meerdere malen de vred...
2 reacties
08-05-2017
Waarom zijn ze er in de zware kerken zo op gebrand om de 'leer' erin te stampen? Mijns inziens kun je dan niet meer onbe...
6 reacties
06-05-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering