Stuntelig zoenen

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

05-12-2005, 00:00

Vraag

Ik ben een meisje van 19 en heb sinds kort verkering met een jongen van 19. Ik geef ontzettend veel om hem en hij om mij. Onze relatie is geestelijk heel goed, maar de eerste keer dat we zoenden vond ik helemaal niet fijn. Ik voelde me heel ongemakkelijk en als ik er aan terug denk hoeft het niet voor me. Ik heb nog nooit eerder gezoend en hij ook niet, dus we doen allebei nog een beetje stuntelig. Ik wil het wel, maar dan moet ik het fijn vinden en moet het goed gaan.

Mijn vraag: is dit een normaal verschijnsel of ben ik een uitzondering en welk advies geeft u mij?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Als je net verkering hebt, is dat niet alleen maar leuk, maar moet je ook aan een heleboel ‘nieuwe’ dingen wennen. Als je dan net verkering hebt, kun je ook zo het gevoel hebben dat je nu wel moet zoenen e.d. Probeer het een beetje van je af te zetten, want anders zou je er een volgende keer al weer tegenop gaan zien en dat is jammer.

Hoe dan ook als je verkering krijgt, moet je iemand als het ware ook lijfelijk in je leven binnen laten en dat is toch niet niks. Ook als ben je nog zo verliefd, het is zeker in het begin ook best wel wennen. Maar je zult merken dat wanneer je meer en meer naar elkaar toegroeit, je ook lichamelijk als vanzelf meer en meer met elkaar vertrouwd raakt.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

verkeringzoenen
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kunnen we ervan uit gaan dat alle informatie uit de Bijbel betrouwbaar is en dus Gods woord is? De Bijbel is immers geschreven door vele mensen over een lange periode van tijd, die generatie tot g...
1 reactie
05-12-2012
Ik word bang als ik lees over de afval der heiligen, Hebreeën 6. En over de volharding. Dan denk ik dat ik het nooit volhoud. Maar als ik dan hoor: “Niemand zal ze uit Mijn hand rukken”, stelt dat me ...
6 reacties
05-12-2009
Wij zijn twee studenten die een verslag moeten maken over het tweede gebod. We snappen alleen niet goed wat er eigenlijk staat. Zouden wij een uitleg kunnen krijgen?
3 reacties
05-12-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering