Ex-vriend niet los kunnen laten

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

31-10-2005, 00:00

Vraag

Ik heb toen ik 15 jaar was, een relatie gehad van drie jaar. Met deze jongen heb ik meerdere malen gemeenschap gehad, waar ik achteraf spijt van heb, omdat God dit niet goed vindt. Ik heb door meningsverschillen de verkering uitgemaakt. Toch hield ik nog van hem.

Later heb ik nog een relatie gehad met een andere jongen. Mijn vorige vriend had na een tijdje ook weer verkering en is pas getrouwd. Maar ik ben jaloers. Ik hou nog steeds van hem. En ik droom wel eens dat zijn vrouw een ernstige ziekte krijgt en zal sterven en dat ik dan met hem zal trouwen. Wat moet ik? Want ik weet dat dit niet goed is.


Antwoord

Ja wat moet dat moeilijk voor je zijn. Ik denk dat je je zo verbonden voelt met hem vooral komt omdat je immers gemeenschap met hem hebt gehad. Je hebt dan immers toch met elkaar als man en vrouw geleefd alsof je getrouwd was. En die relatie liep stuk, dat doet dan toch pijn. Al met al geeft gemeenschap toch een sterker gevoel van verbondenheid dan je zou willen. Dat je dan droomt dat zijn vrouw een ernstige ziekte krijgt en komt te overlijden, kan ik me wel voorstellen. Je zoekt dan immers toch naar een mogelijkheid om een relatie met hem aan te kunnen gaan en dit zou dan de enige mogelijkheid kunnen zijn. Je moet nu toch iets leren loslaten wat je graag had gewild en dat valt niet mee. Zeg tegen jezelf dat een relatie met hem er echt niet meer inzit en bouw bewust de gevoelens die je nog voor hem hebt, af.. Richt je aandacht op andere dingen en leg het ook in het gebed voor de Heere God neer en vraag hem of hij je er bij wilt helpen.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

verkering uit
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

In het Woord van God vind ik niets over een dubbele predestinatie! Wie heeft deze gruwelijke dwaling bedacht waardoor velen verloren gaan?
Geen reacties
31-10-2003
Wij (lezen als man en vrouw samen en) hebben een vraag over Genesis 12 en Genesis 20. Het gaat om de twee verhalen uit de Bijbel waar Sara(i) als ‘zus’ door het leven gaat. Maar als je deze gedeeltes ...
Geen reacties
31-10-2018
Ik voer een grote strijd met de houding van mijn schoonfamilie. Mijn schoonmoeder en schoonvader gaan op zondag twee keer naar de kerk en bidden elke dag. Zelf heb ik een leven achter de rug waar ik n...
8 reacties
31-10-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering