Onthouden van gemeenschap als gezinsplanning

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

12-09-2005, 00:00

Vraag

Als je als getrouwd stel nog geen kinderen wilt, mag je dan in de tijd dat de vrouw vruchtbaar is je onthouden van gemeenschap? Want hoe zit het dan wanneer je nog geen kinderen wilt, doe je dan aan gezinsplanning? Wat mag hierin wel en wat niet?


Antwoord

Als je trouwt en je zou het wat het krijgen van kinderen betreft laten komen zoals het komt, dan zou je gemiddeld zo'n 18 kinderen krijgen. Je hebt over je hele leven verantwoordelijkheid te dragen, dus ook in het krijgen van kinderen. Ik spreek overigens liever niet over gezinsplanning, dat klinkt zo negatief alsof het allemaal maar valt te plannen. Zelf spreek ik liever over verantwoorde gezinsvorming. Daar zit het woord verantwoordelijkheid in en ook het woord gezinsvorming. Het is goed om met het al dan niet krijgen van kinderen op een verantwoorde manier bezig te zijn. Als je nu nog niet open staat voor het krijgen van kinderen en je bent daar op een verantwoorde manier mee bezig en je hebt geen seksuele omgang in de vruchtbare dagen, dan ben je dus met verantwoorde gezinsvorming bezig.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

seksualiteit in het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik las net een gedeelte uit Ruth 1. In de Bijbel met Uitleg wordt hier geschreven over de betekenis van de namen. Zo betekent Ruth “de liefelijke.” Hierbij wordt vermeld dat de betekenis van namen hee...
2 reacties
12-09-2017
Wat is het onderscheid tussen ''inlegkunde'' en ''geestelijke lessen/lijnen'', en hoe ver mag je Bijbelgedeelten dan wel en niet toepassen op jezelf?
17 reacties
12-09-2011
Ik heb een vraag over het Heilig Avondmaal voor een dominee uit de Ger. Gem. Wat is jezelf een oordeel eten en drinken? Wat als je na je belijdenis automatisch aangaat aan de tafel des HEEREN, zonder ...
Geen reacties
12-09-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering