Hoe en wanneer zijn de apostelen gestorven?

Ds. B.J. van Vreeswijk / Geen reacties

21-11-2005, 00:00

Vraag

Waar kan ik in de Bijbel vinden hoe en wanneer de apostelen Mattheüs, Lukas en Markus zijn gestorven? Er wordt vaak wel gezegd dat ze de marteldood zijn gestorven, maar weet u ook waar dat staat?


Antwoord

Beste vragensteller,
 
Van de dood van de evangelisten is weinig of zelfs niets bekend. Ik zou niets kunnen zeggen over Mattheus, Markus of Lukas. Van Johannes weten we dat hij verbannen is naar Patmos. Daar heeft hij de visioenen gehad die bewaard zijn in het boek Openbaring. Vrijwel zeker is hij op zeer hoge leeftijd gestorven.

Van Petrus gaat de legende dat hij gemarteld en gekruisigd is. Op zijn verzoek zou hij met het hoofd omlaag gekruisigd zijn omdat hij dezelfde wijze als Zijn Meester een te grote eer vond. Hiervan is verder niets zeker. Aanwijzing voor de marteldood van Petrus is te vinden in Johannes 21:19. Met deze summiere reactie moet ik volstaan.
 
Ds. B. J. van Vreeswijk

Dit artikel is beantwoord door

Ds. B.J. van Vreeswijk

  • Geboortedatum:
    23-08-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Status:
    Inactief
87 artikelen
Ds. B.J. van Vreeswijk

Bijzonderheden:
Ds. van Vreeswijk is overleden op 01-03-2010

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij als ouders maken ons zorgen om onze zoon. Dit heeft te maken met alcoholgebruik en blowen. We dragen dit in stilte. Binnen de kerk voelen we alleen maar schaamte en ongemak. Hoe maak je dit kenbaa...
Geen reacties
21-11-2022
Als je tot geloof komt, gaat vergeven dan vanzelf? Bij mij niet. Is het bij mij dan niet echt? (Binnengekomen via Jij daar!)
Geen reacties
21-11-2012
Ik heb al ongeveer twee jaar dat ik steeds kapotte mondhoeken heb. Heb hier al van alles voor gebruikt (Louis Widmer, kapotte mondhoekencreme, vaseline, enz.) maar toch komt het steeds weer erger teru...
3 reacties
21-11-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering