Ik wil graag trouwen, maar mijn vriend niet

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

09-04-2008, 00:00

Vraag

Ik wil graag trouwen, maar mijn vriend niet. Hoe moet ik hiermee omgaan?


Antwoord

Ja, dat is vervelend als je wel het plan hebt samen te gaan trouwen, maar de een veel eerder/later wil trouwen dan de ander. Je noemt ook als belangrijke reden om te trouwen om uit het ouderlijk huis weg te komen omdat er altijd ruzies zijn. Dat is wel begrijpelijk, maar toch niet goed. Je trouwt omdat je er samen al dan niet aan toe bent.

Ik zou er dus even niet over praten. Jij denkt nu na over het feit dat je vriend nog niet wil trouwen en je vriend denkt vast na over het feit dat jij al vrij gauw wel wil trouwen. Misschien dat jullie dan als vanzelf naar elkaar toe kunnen komen wat dit betreft en het zou mij niet verbazen dat jullie een compromis kunnen sluiten door dan over anderhalf jaar te trouwen, dan doe je allebei een beetje water bij de wijn.

Helaas schrijf je er niet je leeftijd bij. Jongere stellen wachten in het algemeen langer om te gaan trouwen dan wat oudere stellen. 

Alie Hoek-van Kooten

Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Er zijn over dit onderwerp al best veel vragen gesteld, maar ik kon toch het antwoord op mijn vraag niet vinden. Mijn vraag is: Is er een bepaalde leeftijd in de Ger. Gem (in Ned.) om belijdenis te do...
4 reacties
09-04-2013
In het Heilige der Heilige mocht alleen de hogepriester eenmaal per jaar komen. Werd daar dan ook nooit schoongemaakt? Het is toch ook niet eerbiedig als er enorm veel stof en spinnenwebben zijn?
2 reacties
09-04-2013
Mijn vriendin is geheel onkerkelijk maar ze wil toch een keertje naar de kerk. Ik heb geen verkering met haar, het is gewoon een vriendin. Mag ik haar dan meenemen, want volgens mij doet ze het alleen...
Geen reacties
09-04-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering