Ouderling afgetreden

J. Bayense / Geen reacties

13-04-2005, 00:00

Vraag

Een tijdje geleden is bij ons een ouderling afgetreden (i.v.m. gezondheidstoestand). Hoe 'verloopt' zo'n proces van aftreden? En verwerpt deze ouderling eigenlijk niet zijn roeping tot het ambt?


Antwoord

Als een ouderling vanwege zijn gezondheid het werk niet meer (voldoende) kan doen mag hij zelf besluiten zijn ambt neer te leggen. Uiteraard zal dit geen gemakkelijke beslissing zijn en zal hij hier eerst biddend mee bezig zijn geweest.

Deze ouderling verwerpt hiermee niet zijn roeping tot het ambt. Hij was tot het ambt geroepen, heeft dit aanvaard en is in het ambt bevestigd. Zijn persoonlijke omstandigheden zijn nu zodanig gewijzigd dat hij zijn werk als ambtsdrager niet meer kan uitvoeren. Hij mag het ambt dan weer terug leggen in de handen van de Heere.

Met vriendelijke groet,
J. Bayense

Dit artikel is beantwoord door

J. Bayense

  • Geboortedatum:
    30-07-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Apeldoorn
  • Status:
    Inactief
34 artikelen
J. Bayense

Bijzonderheden:

Evangelist te Kerkrade


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Graag zou ik u een vraag stellen over het sterven van Jezus. Wanneer wij de straf op onze zonde zelf zouden dragen, zou dit een eeuwigheid duren. We hebben namelijk gezondigd tegen een eeuwige God en ...
5 reacties
13-04-2023
Aan mevrouw Ronner-Wattel. Op Refoweb komen regelmatig vragen voorbij rondom de grenzen van seksualiteit tijdens de verkeringstijd. De antwoorden daarop verschillen in de mate van waarin ze lichamelij...
2 reacties
13-04-2016
Ik kan heel erg lastig een tampon eruit krijgen. Erin gaat prima, alleen eruit doet best heel zeer, vooral het laatste stukje als hij door de opening moet. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
1 reactie
13-04-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering