10 jaar christelijke datingsite Crosspoint

Nieuwsredactie / 3 reacties

04-11-2011, 11:06

"Vrouwen waren op zoek naar een jongere partner maar voor mannen gold hetzelfde. De keren dat ik oudere heren van boven de 60 heb moeten uitleggen dat een vrouw van 35 een man zoekt tot hooguit 40 jaar, zijn niet te tellen. Vruchteloze pogingen!", aldus Hanneke van der Hout van het jarige Crosspoint.net. 10 jaar geleden startte ze met relatiebemiddeling via internet. Hoe is dat precies in zijn werk gegaan?, vroegen we ons af...

“Na eerst een paar jaar ervaring te hebben opgedaan als consulente in de christelijke relatiebemiddeling, heb ik bemerkt dat daar heel veel behoefte aan was maar de persoonlijke bemiddeling was niet alleen tijdrovend, ook duur en verliep uiterst moeizaam. Het is iets heel persoonlijks. Als consulente kun je je best doen maar je moet roeien met de riemen die je hebt ofwel: bemiddelen tussen degenen die zich aangemeld hebben. De verwachtingen waren veelal te hooggespannen en de ingeschrevenen, gewone, normale mensen. Mijn toenmalige collega en ik wilden stoppen met de persoonlijke bemiddeling, toen we op het internet werden geattendeerd”.

In november 2001 werd de christelijke datingsite Crosspoint een feit. “Tot onze verbazing nam het een enorme vlucht. De eerste week meldden zich direct een paar honderd mensen aan. Die groei van toen is er toch wel uit. Het aantal leden is redelijk stabiel.”

Rita van der Linden, verantwoordelijk voor de financiele administratie, legt uit dat het aantal succesmails bijna dagelijks blijven binnenkomen. “Daar doen we het voor! Met regelmaat ontvangen we trouwkaarten. Het is geen doen om alle huwelijken bij te wonen, alleen als het niet te ver weg is en het wordt op prijs gesteld, gaan we langs.” Conja, vanaf de oprichting al betrokken bij de site, merkt op dat het taboe op een partner zoeken via internet helemaal over is. “Ik heb begrepen dat 10% van de relaties van de afgelopen jaren, via internet tot stand is gekomen.”  Zij is ook jarenlang moderator geweest in de chat maar heeft die taak overgegeven aan Kirsten die op haar beurt aangeeft dat het daar vaak een gezellige boel is. “Lief en leed wordt gedeeld en men leert elkaar op die manier nog beter kennen.” Er komen serieuze en minder serieuze  onderwerpen ter sprake. Dat geldt ook voor het forum. Er worden uitjes georganiseerd door de leden, o.a. etentjes, filmavonden en zelfs een ballonvaart. Die uitjes zijn altijd een groot succes.  Zo ontstaan er relaties maar ook heel veel vriendschappen.

Al met al blijkt dat er nog heel wat bij komt kijken. “Mensen vergissen zich daar weleens in” legt Hanneke uit.  Een professioneel team runt de algemene helpdesk waar mensen zes dagen per week van ’s morgens acht tot ’s avonds half elf te woord gestaan worden. Onward Consultancy is verantwoordelijk voor het technische gedeelte tevens heeft Crosspoint een psychologisch hulpverleenster in dienst.Het is niet altijd van een leien dakje gegaan. Crosspoint is, voor zover bekend, de eerste christelijke organisatie die van de Commissie Gelijke Behandeling opgelegd heeft gekregen ook niet-gelovigen toe te laten tot de site. Hun werkwijze zou discriminerend zijn en mensen uitsluiten. “We hebben dit gewoon naast ons neergelegd”, legt Hanneke uit. Voorlopig zijn er veel sites voor bepaalde doelgroepen zoals sites voor homo’s, hoger opgeleiden en een site voor moslims die specifiek een moslimpartner zoeken. Die discrimineren blijkbaar niet en mogen allemaal wel mensen uitsluiten die niet tot de doelgroep behoren.

Opvallend vindt Hanneke het verschil met tien jaar geleden toen mensen iemand zochten uitsluitend behorend tot hun eigen kerkelijke richting. Het was ondenkbaar dat een gereformeerd-vrijgemaakte man, een date zou hebben met een hervormde vrouw. Dat is nu wel anders hoewel ik nog niet heb meegemaakt dat iemand van een gereformeerde gemeente met een pinksterchristen een relatie heeft gekregen.

Unaniem vindt het team dat de duizenden mailtjes van de afgelopen jaren, waarin mensen aangeven geslaagd te zijn, de kroon zijn op het werk en de reden om door te gaan. “Die mailtjes waarin mensen vertellen hoe ze elkaar hebben ontmoet en de bedankjes vervelen nooit, ze blijven leuk om te lezen."

 

In verband met het jubileum heeft Crosspoint een actie: “3 maanden voor maar 15 euro.”  Kijk op de site of mail de redactie (team@crosspoint.net) om te vragen hoe het werkt.

Nieuwsredactie op 04-11-2011, 11:06
3 reacties
Justinus
05-11-2011 / 01:50
Van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Ga door met jullie werk! Ik ken in mijn familie ook die via een site/organisatie als die van jullie een partner hebben gevonden... tot grote vreugde van de families van betrokkenen inclusief de kinderen en kleinkinderen.
pieterjo
12-11-2011 / 22:01
In het huwelijksformulier wordt er drie keer gezegd dat God met Zijn hand de man en vrouw samenvoegd. God zou dus degene zijn die vrouw en man bij elkaar brengt. Wat moeten we dan met een datingsite??? Wij als christenen geloven toch dat God ons zal samenvoegen op Zijn tijd en Zijn wijze?
Zou heel het dating gebeuren dan wel naar Gods wil zijn?
Wiepie
14-11-2011 / 21:58
@Pieterjo. Dat God de man en de vrouw samenvoegt met Zijn hand is helemaal juist. Maar wie zegt er dat God dit middel niet kan gebruiken om deze mensen samen te voegen? Ik ken ondertussen talloze voorbeelden van stellen die elkaar via dit medium ontmoet hebben en nu heel gelukkig met elkaar zijn. Zelf heb ik ook enkele vrienden en vriendinnen ontmoet waar ik na jaren nog steeds een heel fijn contact mee heb! Ik dank God juist dat Hij deze mogelijkheid geeft en ik zie daarin zeker God's werk: Hij zette op Zijn tijd en Zijn wijze die mensen op mijn pad middels... een datingsite.

Meer nieuws

Niet alleen wij van Refoweb zijn fanatieke twitteraars maar ook diverse panelleden van de vragenrubriek zijn actief via ...
geen reacties
27-10-2011
De leiding van de RK-kerk in Nederland heeft de afgelopen tijd nog weer eens duidelijk gemaakt dat het principe van ‘u v...
3 reacties
24-10-2011
Christelijke Hogeschool Ede en Driestar Hogeschool komen uitstekend uit de bus in de Keuzegids HBO 2012, die vandaag is ...
2 reacties
18-10-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering