Verlegenheid met het ‘goede nieuws’

Nederlands Dagblad / 1 reactie

17-12-2014, 16:36

Christelijke studenten kunnen nauwelijks aangeven wat het evangelie voor het hier en nu betekent – zeker niet op een manier die bij niet-gelovige leeftijdgenoten overkomt. En dat geldt vast voor veel meer christenen. Hoe zit dat bij jou?

Is het evangelie goed nieuws voor niet-christenen? Nauwelijks. Althans, volgens christelijke studenten in Amsterdam.

Alle Bijbelkringen ten spijt, denkt twee derde van hen dat de christelijke boodschap voor hun niet-christelijke omgeving ‘onlogisch, onbegrijpelijk en niet strokend met de werkelijkheid’ is.

Dat komt naar voren in een enquête die wij hielden onder leden van de christelijke studentenverenigingen NSA, GSVA, Ichthus en C.S.F.R.
 

Lees hier het volledige ND-opinieartikel (door Jurjen de Bruijne en Gerko Tempelman • theoloog, coach bij studentenorganisatie IFES, resp. filosoof en theoloog)

 

Het Nederlands Dagblad opent elke week de betaalpoort voor bezoekers van Refoweb. Je kunt dan een geselecteerd artikel gratis op de site van het ND lezen.

We zien uit naar je reactie. Laat je mening achter onder dit artikel met je Refoweb- of Facebookaccount.

 
 

 

 

Nederlands Dagblad op 17-12-2014, 16:36
1 reactie
mistermicha
24-12-2014 / 17:58
Ik heb er zelf ook veel moeite mee, maar in mijn geval vooral omdat ik op een speciale school zit en er zitten vooral autisten op mijn school. Veel mensen met autisme hebben veel moeite met sociaal contact en inlevingsvermogen, dus je kan niet met emoties uitleggen wat de betekenis van de Blijde Boodschap is. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben die het moeilijk vindt.

Meer nieuws

DRACHTEN - Langs een aantal wegen in Friesland ontbreken hectometerpaaltjes met het getal 66,6. Rijkswaterstaat vervangt...
geen reacties
12-12-2014
Op 3 februari 2015 gaat voor het 10e jaar het EH-Traject van start. Deze opleiding van de Evangelische Hogeschool in Ame...
geen reacties
08-12-2014
De ChristenUnie zou de anti-shariamotie van CDA, SGP en VVD – een verbod van politieke partijen die de sharia willen inv...
1 reactie
04-12-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering