(...) Kan ik hierdoor niet zwanger raken?

J.G. Slootweg / Geen reacties

02-08-2007, 00:00

Vraag

Kort na de gemeenschap verlies ik (volgens mij een groot gedeelte) het zaad van mijn man alweer. Kan ik hierdoor niet zwanger raken?
ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Om je vraag goed te beantwoorden geef ik je eerst wat medische informatie. Bij een zaadlozing komt er 3-5 milliliter vocht vrij, wat sperma wordt genoemd.  Dit is ongeveer een vingerhoedje vol. Dit sperma bestaat voor het grootste deel uit vocht, afgescheiden door de prostaat en de zaadblaasjes. Ongeveer 1-3 procent van het sperma bestaat uit zaadcellen. Dat is dus maar een klein deel van het sperma. Wanneer je kijkt naar het aantal zaadcellen in het sperma dan zijn dat er ongeveer 50-100 miljoen per keer.

Het is heel normaal dat je na de gemeenschap een deel van het sperma weer verliest. Je hebt hierboven al gelezen dat er heel veel zaadcellen in het sperma zitten. In de vruchtbare periode van de vrouw, zullen er normaal gesproken echter voldoende zaadcellen overblijven om een zwangerschap tot stand te kunnen brengen.

Het feit dat je na de gemeenschap wat sperma weer verliest, is dus geen belemmering om zwanger te worden, maar een volledig normaal verschijnsel.

Hanneke Slootweg

J.G. Slootweg

J.G. Slootweg

  • Geboortedatum:
    29-12-1975
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Zwolle
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:
    functie: arts bij Eleos, lid seksuologisch team.

Tags in dit artikel:

medisch
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vader kampt al een aantal jaar met gezondheidsproblemen, o.a. hoge bloeddruk en verminderde nierfunctie. De laatste tijd gaan zijn nieren ondanks medicijnen etc. steeds een beetje verder achterui...
2 reacties
02-08-2016
Mijn (christelijke) zus gaat trouwen. Zij is eerder vreemd gegaan met deze man (die niet gelooft). Mijn (christelijke) zwager wilde eerst niet scheiden omdat er nauwelijks ruimte was tot herstel. Ik v...
5 reacties
02-08-2021
Ik ben sinds vier maanden getrouwd met een weduwnaar. Ik ben 31 jaar en hij is 26 jaar ouder. Nu, na vier maanden huwelijk en enkele ruzies die vooral met mijn onzekerheid en stress te maken hadden, h...
6 reacties
02-08-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering