/ Vragenformulier

Stel hier je vraag

/ Dossiers

Alle verschenen antwoorden over:


Naar overzicht dossiers...

 

(...) Wat zeg je tegen degene die belijdenis heeft...

Vraag:

Mijn vriendin en haar vriend doen met Pinksteren belijdenis. Wij zijn na de kerkdienst uitgenodigd een bakje koffie te komen doen. Mijn vraag is nu: Wat zeg je tegen degene die belijdenis heeft gedaan? Er wordt dan meestal een hand gegeven, maar ik weet niet wat ik moet zeggen!


Antwoord:

Wat zeg je als mensen belijdenis van het geloof afleggen? In elk geval is het een felicitatie waard, dat jongeren ook vandaag bewust toetreden tot de belijdende gemeente. Veel mensen haken af, dus is het best een wonder dat (jonge) mensen ook bewust kiezen voor de kerk en daarmee voor het geloof. Ik begrijp dat je wat verlegen bent met een felicitatie, want die keus is toch niet hun werk. God brengt hen toch tot deze stap. Inderdaad! Maar je feliciteert ouders ook met de geboorte van hun kind. Ook dat is niet hun werk, maar gave van God. Toch een felicitatie vanwege de weldaad door God aan hen bewezen.

Je kunt dan ook de nieuwe lidmaten feliciteren met het feit dat ze deze stap mochten zetten.
Dat is één. Maar wat ook vaak gezegd wordt is: Welkom in de strijd! De strijd van het geloof is niet voorbij als je belijdenis hebt gedaan. Die strijd gaat voort, want ze begint ook niet pas na de geloofsbelijdenis. En als je ze welkom heet in de strijd, zeg je daarmee eigenlijk ook dat je samen met hen voor dezelfde zaak, de zaak van Christus staat en strijdt. Ik wens jullie een goede belijdenisdienst samen met je vrienden.
 
Vriendelijke groet,
Ds. J. van het Goor

 
Ds. J. van het Goor
Geboortedatum:20-09-1953
Kerkelijke gezindte:PKN (Hervormd)
Woon-/Standplaats:Rijssen
Bijzonderheden:
Status:Actief
Datum publicatie:08-05-`07 | 00:00 uur
,Reacties (0)

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren. De redactie heeft deze mogelijkheid afgesloten en/of de termijn om een reactie te plaatsen is verstreken (1 maand na publicatie).

 

/ Zoeken...

Het archief van de vragenrubriek bevat ruim 13.000 antwoorden van onze deskundigen. Zoeken kan op panellid, rubriek, datum of trefwoord. Bekijk ook de Veel Gestelde Vragen hieronder.

Zoeken op panelleden

Zoeken op rubriek

Zoeken op datum

van: tot:

Zoeken op woord(en)


/ Panelleden op Twitter

Like ons op Facebook - het beste van Refoweb in je tijdlijn

Powered By EXEIdeas