(...) Wat zeg je tegen degene die belijdenis heeft gedaan? Er wordt dan meestal ...

Ds. J. van het Goor / geen reacties

08-05-2007, 00:00

Vraag

Mijn vriendin en haar vriend doen met Pinksteren belijdenis. Wij zijn na de kerkdienst uitgenodigd een bakje koffie te komen doen. Mijn vraag is nu: Wat zeg je tegen degene die belijdenis heeft gedaan? Er wordt dan meestal een hand gegeven, maar ik weet niet wat ik moet zeggen!

Antwoord

Wat zeg je als mensen belijdenis van het geloof afleggen? In elk geval is het een felicitatie waard, dat jongeren ook vandaag bewust toetreden tot de belijdende gemeente. Veel mensen haken af, dus is het best een wonder dat (jonge) mensen ook bewust kiezen voor de kerk en daarmee voor het geloof. Ik begrijp dat je wat verlegen bent met een felicitatie, want die keus is toch niet hun werk. God brengt hen toch tot deze stap. Inderdaad! Maar je feliciteert ouders ook met de geboorte van hun kind. Ook dat is niet hun werk, maar gave van God. Toch een felicitatie vanwege de weldaad door God aan hen bewezen.

Je kunt dan ook de nieuwe lidmaten feliciteren met het feit dat ze deze stap mochten zetten.
Dat is één. Maar wat ook vaak gezegd wordt is: Welkom in de strijd! De strijd van het geloof is niet voorbij als je belijdenis hebt gedaan. Die strijd gaat voort, want ze begint ook niet pas na de geloofsbelijdenis. En als je ze welkom heet in de strijd, zeg je daarmee eigenlijk ook dat je samen met hen voor dezelfde zaak, de zaak van Christus staat en strijdt. Ik wens jullie een goede belijdenisdienst samen met je vrienden.
 
Vriendelijke groet,
Ds. J. van het Goor

Ds. J. van het Goor

Ds. J. van het Goor

 • Geboortedatum:
  20-09-1953
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Rijssen
 • Status:
  Inactief

Tags in dit artikel:

belijdenis
geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb belijdenis gedaan, maar ervaar lang niet altijd honger naar God en Zijn Woord. Mijn ouders vinden het bijvoorbeel...
geen reacties
08-05-2006
Ik ken iemand die als baby in de baarmoeder een bezwering ondergaan heeft. Op jeugdige leeftijd is hij een paar keer "we...
geen reacties
08-05-2009
Als je een kind van God bent en je komt in de hemel, wat wordt er dan gezongen?!? Psalmen of gezangen?
geen reacties
08-05-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis