Weefsel bij ingang van de vagina

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

08-01-2007, 00:00

Vraag

Ik ben een meisje van 19 jaar en ik  heb een vraagje over het maagdenvlies. Bij mij zit er een stukje weefsel dat dwars over de ingang van de vagina loopt. Tampons kunnen er alleen in en uit door hem helemaal aan de linkerkant in de brengen en uit te halen. Toen ik dit nog niet wist trok ik gewoon aan het touwtje, maar de tampon bleef zitten bij de ingang omdat het bleef 'haken' achter het weefselrandje en het deed vreselijk veel pijn. Nu ben ik er achter gekomen dat er dus een weefselrandje dwars over mijn vagina loopt. Is dit normaal en hoe moet het met eventueel geslachtsgemeenschap later? Moet het vanzelf scheuren of moet ik het weg laten halen? Het is namelijk erg dik, het gaat niet zomaar kapot volgens mij. Alvast bedankt!


Antwoord

Wat je mij beschrijft heb ik eenmaal eerder gezien. Wanneer deze weefselstreng erg dik is, zal deze inderdaad niet zomaar scheuren. Het kan ook hinderlijk zijn bij geslachtsgemeenschap (pijn of de penis kan niet in de schede). Het is raadzaam om een dikke streng chirurgisch te laten verwijderen. Ik raad je aan om naar je huisarts te gaan, deze zal je naar verwachting verwijzen naar een vrouwenarts/gynaecoloog.
 
Groeten,
José de Jongh-van Hoof, huisarts

Tags in dit artikel:

medischvagina
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Over een aantal dagen hoop ik 2,5 weken naar Thailand te gaan voor mijn passie en hobby: vogels kijken en wat er verder in natuur te vinden is. De natuur is daar overweldigend. Nu is het land extreem ...
2 reacties
08-01-2024
Waarvoor dient de emerituskas binnen de Ger. Gem.? Iedere Nederlander krijgt toch AOW en voor pensioen moet een ander ook zelf zorgen?
6 reacties
08-01-2014
Gisteravond zat ik een beetje op het internet te surfen. Na verloop van tijd kwam ik bij een artikel uit dat gaat over buitenaards leven in Bijbels perspectief. Het heeft me erg onrustig gemaakt. Het ...
1 reactie
08-01-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering