(...) Het probleem is dat het steeds pijn doet bij mij als vrouw (...) Zijn er m...

drs. A.C. van Beest / Geen reacties

13-11-2006, 00:00

Vraag

Ik heb een vraag. Hierover zijn al meerdere vragen geweest maar wij hebben ook een probleem rondom geslachtsgemeenschap. Het probleem is dat het steeds pijn doet bij mij als vrouw. Kan het zijn dat mijn maagdenvlies te stug is om in te scheuren? Ik heb mijn maagdenvlies namelijk nog steeds. Een vinger past er net door en oprekken gaat ook moeilijk. De eerste keren kon ik me er wat bij voorstellen dat het pijn deed en ik kon me toen ook goed ontspannen. Voldoende slijmproductie heb ik ook wel. Vaginisme is het probleem volgens mij niet. Tenminste niet het uiteindelijke probleem, want ik heb nu wel erg moeite om me te ontspannen omdat ik weet dat het pijn doet en daardoor heb ik er ook weinig zin meer in. Is het noodzakelijk dat wij hiermee eens naar de dokter gaan? Zijn er mogelijkheden wat betreft behandeling?


Antwoord

Een heel vervelend probleem dat toch snel opgelost moet worden. Adviezen geven over lichamelijke problemen zonder het zelf gezien te hebben vind ik moeilijk. Het lijkt mij goed om de huisarts te consulteren. Een hulpmiddel kan oefenen zijn met kaarsen met ovale top en beginnen met een doorsnede van 1 cm en opvoeren tot ongeveer 3 cm. Vaseline of een ander glijmiddel aan de buitenkant aanbrengen vergemakkelijkt het op en neer bewegen van de  kaars. Het is wel tijdrovend, iedere dag een kwartier en afhankelijk van het resultaat de dikte opvoeren.

Het maagdenvlies kan inderdaad erg  stug zijn  Een vinger past er net door en oprekken gaat ook moeilijk. Dit kan met de kaarsenoefening beter worden. Zoniet, dan zou ik toch de huisarts raadplegen.

Dr. A. C. van Beest

Tags in dit artikel:

seksualiteit in het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

drs. A.C. van Beest

  • Geboortedatum:
    24-10-1935
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Gereformeerd)
  • Status:
    Inactief
40 artikelen
drs. A.C. van Beest

Bijzonderheden:
Drs. van Beest is overleden op 4 mei 2007

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan Marijke Rots. De hele dag door kan ik me druk maken om van alles, wat ik nog moet doen en wat anderen van mij denken. Ik ben begin 20 en heb een lieve vriend waar ik volgend jaar mee hoop te trouw...
5 reacties
13-11-2019
Geloven christenen dat God bestaat, of weten (sommige?) christenen dat God bestaat?
2 reacties
13-11-2015
Mag je scheiden als er geen sprake is van daadwerkelijk overspel? Jezus zegt dat zo wie een vrouw aanziet om haar te begeren, die heeft al overspel in zijn hart met haar gedaan. Ik begrijp dat iederee...
21 reacties
13-11-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering