Op zoek gaan naar Jezus

Ds. J. Driessen / Geen reacties

07-09-2006, 00:00

Vraag

Ik heb een vraag aan dominee Driessen. Ik hoorde pas een preek van u over Jakobus 4 vers 8a. U had het in de preek over het feit dat wij als zondaren ons tot God moeten keren. U zei toen ook, dat dit eigenlijk niet kan... Ik begrijp daar niet zoveel van. Je hebt kerkgenootschappen die zeggen, dat je zelf niet tot God kan naken en dat je moet wachten tot God zich tot jou keert... Hier ben ik het niet mee eens. Ik denk dat je persoonlijk wel naar God moet gaan en zoeken en niet dat God vanzelf wel naar je komt. Ook hoor je weer mensen (kerkgenootschappen) die zeggen dat je Jezus moet aannemen en dan je zonden moet belijden en dat je dan bekeerd bent. Ook daar ben ik het niet mee eens. Maar wat is nu wel de waarheid? Komt Jezus naar jou of moet jij opzoek gaan naar Jezus?


Antwoord

Beste vriend(in),

Laat ik proberen je heel kort te antwoorden, maar ik denk dat het dan duidelijk is. De Heere zegt: bekeert u! (“Nader, naakt tot God”, Jakobus 4). Begin er aan!!!!!! En als je dan begonnen bent, zul je ontdekken dat je nooit had kùnnen beginnen als Gód niet begonnen was. Maar jij moet dus beginnen!!!!

Met vriendelijke groet,
Ds. J. Driessen

Tags in dit artikel:

bekering
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Driessen

  • Geboortedatum:
    25-07-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Status:
    Inactief
59 artikelen
Ds. J. Driessen

Bijzonderheden:

Ds. Driessen is op 12-02-2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoewel ik er van overtuigd ben dat wij niet mogen scheiden omdat er geen sprake is van overspel, is de situatie wel zo ernstig dat ik om het welzijn van de kinderen niet bij mijn man kan blijven. Maar...
1 reactie
07-09-2018
Naar aanleiding van de recent gestelde vraag "Graf ruimen" heb ik een vraag over natuurbegraafplaatsen. Op natuurbegraafplaatsen geldt 'eeuwige grafrust' (echt eeuwig kan dat natuurlijk niet zijn, wan...
Geen reacties
07-09-2015
Soms lees je het weer: "Lichaam wordt ter beschikking gesteld aan de wetenschap". Is dit bijbels? De beslissing van de mens is er dan al namelijk.
5 reacties
07-09-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering