Nieuwe start met ex

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

02-11-2018, 12:29

Vraag

Hoe weet je of je nog je ex leuk vindt, van hem houdt en of het genoeg is voor een gezonde blijvende relatie? Door twijfel en geen zicht op de toekomst blijf ik hiermee zitten. Ik mag hem graag, maar door zijn mindere kanten zijn er de twijfels en ik weet niet wat de toekomst doet en ik weet niet meer wat de gevoelens moeten zijn na de breuk.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Gevoelens voor je ‘ex’ lijkt me niet zo gek, want jullie hebben een relatie gehàd. Verleden tijd, dat wel. Een toekomst zit er niet in, tenminste dat lijkt me niet. Ex is tenslotte ex, nietwaar. Hoewel een nieuwe start misschien wel tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. 

Er zullen redenen voor het beëindigen van de relatie geweest zijn, net zo goed als toen er op een ogenblik een relatie ontstond. Ga voor jezelf na wát die redenen waren: waar ‘viel je op’ destijds, waardoor ‘liep het stuk’? Probeer op die manier je gedachten en gevoelens te analyseren. Dat is de enige manier om er ‘grip’ op te krijgen. Nee, de toekomst kennen we geen van allen. En wat gevoelens ‘moeten zijn’ na een breuk heeft te maken met de uitkomst van bovenstaande analyse.  

Na je korte brief, waarin heel veel níét staat, heb ik niet zoveel aanknopingspunten voor een persoonlijk antwoord. Je zult dus zelf aan de slag moeten, óf opnieuw schrijven met meer gegevens over jezelf en je leefsituatie. 

Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verkering uit
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
coby6
02-11-2018 / 12:45
Ik las eens dat je een partner moet zoeken met wiens negatieve kanten je goed om kunt gaan.
Je gaat niet voor niets uit elkaar. Ga dan later niet zeggen: och dat loopt vast wel los, kan ik je uit ervaring meegeven. Dat je uit elkaar gaat is al een heel slecht teken. Ik zou wat red flag lijsten opzoeken op internet.
https://www.rd.com/advice/relationships/signs-your-partner-isnt-the-one/
Catherine
03-11-2018 / 14:16
Ik mag hem graag vind ik persoonlijk een te zwak argument om opnieuw in deze relatie te stappen.
"Ik merk nu dat ik beslist niet zonder hem kan" of "ik houd nog zielsveel van hem, ondanks zijn fouten" zou meer gewicht in de schaal leggen.
Je twijfelt zelf al aan je gevoelens, bij twijfel: niet doen!

Terug in de tijd

We hebben al een tijd verkering. Mijn vriend komt uit de Christelijk Gereformeerde Kerk en ik zit in de Gereformeerde Gemeente. Bij hem in de kerk hoeven vrouwen geen hoed op, doordeweeks dragen de me...
Geen reacties
01-11-2008
De laatste paar maanden hebben mijn vriend en ik het erg druk met ons nieuwe huis en onze voorbereidingen voor ons huwelijk. Zo druk dat er geen ruimte meer was voor God. 's Avonds gingen we eventjes ...
Geen reacties
01-11-2007
Een vraag aan een predikant van de Ger. Gem. Ik weet niet zo goed wat ik met de jongerenavonden in Doorn aanmoet. Ik vind de avonden eigenlijk fijn, maar vind ze ook wel weer wat te vrij in hun woorde...
Geen reacties
01-11-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering