Raar

Redactie Refoweb / Geen reacties

02-11-2018, 11:00

Vraag

Ik vind het geloof maar vaag. Bij de wederkomst krijgt iedereen een nieuw volmaakt lichaam. Dus een mannenlichaam of vrouwenlichaam. Maar waarom zou een vrouw nog borsten hebben? Die waren van functie om een kind te voeden. En waarom zou een man dan nog een penis hebben? Seksualiteit bestaat dan niet meer en als het goed is hoef je in de hemel toch ook niet naar het toilet enz.?

En nog zoiets: kinderen die als (ongeboren) baby of als jong kind zijn gestorven en de ouders zijn christen, dan is het kind na het sterven in de hemel. Wil dit zeggen dat (ongeboren) baby's van onchristelijke ouders in de hel zijn? We hebben er toch allemaal even weinig recht op en wij christenen zijn toch niet beter? Die baby van een onchristelijke wist net zo weinig af als die van een christelijk iemand.

En waarom wordt er altijd gezegd dat als je bekeerd bent, je alles mag maar sommige dingen niet wilt? Dat is dus helemaal niet zo want als je bekeerd ben mag je echt niet opeens doodslaan of je het nou wil of niet. Ik vind het zo vaag en krom allemaal.

En waarom zou popmuziek perse fout zijn? Sommige liedjes gaan over dagelijkse dingen en is niks mis mee. Toch niet alles hoef op God gericht te zijn? Kinderliedjes en volksliederen zijn dat toch ook niet, maar dat mag dan opeens weer wel... dat is toch raar.


Antwoord

Beste vraagsteller. Al jouw vragen zijn al diverse malen aan de orde gekomen in onze vragenrubriek. Je kunt via ons zoekprogramma de antwoorden vinden.

In het kort:

1. We weten dat Gods kinderen op de nieuwe aarde een volmaakt lichaam zullen krijgen, niet hoe dat er uit zal zien.
(zie ook de tag 'nieuwe hemel en aarde')

2. Gelovige ouders mogen geloven dat hun vroeg gestorven kinderen zalig zijn. Van de anderen weten we het niet.
(zie ook de tag 'jonggestorven kinderen')

3. Alle aspecten van pop- en seculiere muziek zijn uitgebreid behandeld door ondermeer ons panellid Gerard Slurink.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2355 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

In de Bijbel staat het verhaal van Lea en Rachal, beide vrouwen van Jakob. God gaf Lea kinderen en Rachal niet, waardoor Rachal door Lea werd veracht. God had besloten dat Rachal (voorlopig) geen kind...
Geen reacties
01-11-2007
Sommige berijmde psalmen lijken niet erg op de onberijmde Psalm, zoals Psalm 42 "hijgend hert der jacht omkomen". Er wordt in de onberijmde Psalm geen "jacht" genoemd. Ik heb hier eigenlijk nooit geen...
1 reactie
01-11-2011
Ik ben een evangelisch christen uit België. Ik ben 23 jaar oud en ben twee jaar geleden gedoopt. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin, maar ik ben pas drie jaar geleden op mijn knieën gegaan voo...
Geen reacties
01-11-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering