Ontwaak, gij die slaapt

Redactie Refoweb / 1 reactie

16-10-2018, 11:25

Vraag

Het gaat over de tekst Efeze 5:14: “Daarom zegt Hij, ontwaak, gij die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten.” In deze tekst wordt gesproken over slapenden en doden. Ik zie daar een onderscheid in. Klopt het dat hier gesproken wordt over/tegen mensen die wedergeboren zijn, maar teruggevallen in de zonde en geestelijk slapen? En dat die mensen op moeten staan van tussenuit de geestelijk doden? Dus er is geen verschil meer te zien tussen deze mensen?


Antwoord

Zie voor het antwoord onderstaande url:

http://dsheikamp.refoweb.nl/1104537.htm

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Sammie2016
20-10-2018 / 08:02
Paulus schrijft goddelijke raad aan de Efeziërs (ook dit boek is door God geïnspireerd) om geen dode werken meer te verrichten maar werken van het licht en met Christus Jezus in het licht te wandelen.
Als je dode werken doet ben je dus geestelijk dood voor God maar als je Jezus volgt en werken van het licht doet (dat zijn werken die met de verheerlijking van Jahweh te maken hebben) dan leef je in de ogen van God.

Degene die als het ware in de duisternis van de nacht slaapt en dus dood is in zijn overtredingen en zonden, accepteert de hem gegeven terechtwijzing door te ontwaken, uit zijn geestelijk dode toestand op te staan en er een begin mee te maken Jezus Christus te volgen.
Doordat Christus hem met gunst en met waarheid verlicht, wordt hij een lichtdrager die het licht van Christus weerkaatst.

Efez 2:1 zegt dan ook over hen die God zijn gaan dienen ...
Bovendien heeft God jullie levend gemaakt, hoewel jullie dood waren door jullie overtredingen en zonden.

Terug in de tijd

Hoe wordt tegen christelijke jongeren aangekeken?
3 reacties
16-10-2013
Ik heb een vraag waar ik al een tijdje mee loop. Het volgende: in de Bijbel wordt een verhaal verteld van Elia. Hij is dan op een berg waar God hem op komt zoeken. Dat doet God niet in de storm of in ...
Geen reacties
16-10-2003
De laatste weken loop ik geestelijk helemaal vast. Ik ben zo teleurgesteld in Gods weg. Lang heb ik Hem om een antwoord gevraagd over een stap in mijn leven die ik heel erg verlangde om te doen en waa...
8 reacties
16-10-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering