Reiniging ontvangen buiten de tempel

Redactie Refoweb / Geen reacties

24-09-2018, 11:55

Vraag

Mogen wij als heidenen naar joodse begrippen ook de reiniging ontvangen buiten de tempel als die eenmaal is herbouwd, iets waar sommige van ons naar uitkijken?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Je hebt geen andere reiniging van node, dan die van Jezus Christus. Terug naar de (vernieuwde) tempel is terug naar de wet. Zoiets wilden de Galaten ook. Jezus was hen best, maar ze wilden zelf ook nog iets bijdragen aan de genade. Jezus wat en ik ook wat... Daarom noemt Paulus hen uitzinnig in Galaten 3. Wie terug wil naar de wet, waar de tempeldienst naar verwijst, blijft ook onder de vloek. Jezus alleen en anders geen.

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Mailadres: vragen@refoweb.nl

Tags in dit artikel:

tempel
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb de vragen en antwoorden op deze site gelezen over het onderwerp van mijn vraag, namelijk hoe ver mag je gaan op lichamelijk gebied in verkeringstijd. Ik begrijp heel goed dat er geen duidelijke...
13 reacties
24-09-2009
Sinds een aantal weken heb ik een nieuwe baan als raadsonderzoeker. Ik heb fantastisch mooi, maar zeker heftig werk. De mensen op de werkvloer zijn gedreven, enthousiast en beschikken over veel kennis...
3 reacties
24-09-2016
Wat wordt er precies bedoeld met het zogenaamde “Ledeboeriaans heimwee”? Tevens hoor ik wel de term “oud Hervormd” gebruiken. Waar duidt dit op?
Geen reacties
24-09-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering