De wateren

Ds. H. D. Rietveld / Geen reacties

24-09-2018, 08:00

Vraag

Waarom praat de Bijbel over de wateren in Genesis 8:5.


Antwoord

De vraagsteller wil waarschijnlijk opheldering krijgen over het meervoud “wateren”. Water is toch water, ook al was de watervloed over de hele aarde? Het Hebreeuwse woord voor “water” bestaat echter alleen als meervoudsvorm. Die meervoudsvorm geeft in dit geval natuurlijk ook de enorme hoeveelheid aan. Al in Genesis 1:6 en 7 lezen we dat God bij de schepping wateren van wateren scheidde, namelijk het vocht in de lucht (regen) en dat op de aarde (zeeën). God noemde de vergadering van de wateren zeeën, zegt Genesis 1:10.

De Herziene Statenvertaling heeft het meervoud “wateren” daarom overal vervangen door “het water”. Zo ook in Genesis 8: 5 en volgende verzen.   

Ds. H. D. Rietveld

Lees meer artikelen over:

zondvloed
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. D. Rietveld

  • Geboortedatum:
    06-11-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Nijkerk
  • Status:
    Actief
106 artikelen
Ds. H. D. Rietveld

Bijzonderheden:

emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn moeder zei wel eens dat het slecht is voor je borsten als je er in knijpt. Mijn vriend doet dit wel als we elkaar knuffelen. Is dat slecht voor mijn borsten? En mag dit wel tegenover God?
7 reacties
22-09-2010
Als meid van achttien denk ik veel na over het geloof. Als ik eerlijk ben moet ik van mezelf zeggen dat ik een zwak geloof heb, dus aan onderwijs en gesprekken heb ik behoefte. Voor mezelf heb ik eige...
1 reactie
22-09-2015
Over hoe vaak het avondmaal gevierd moet worden. In onze kerken viert men vier keer per jaar het Heilig Avondmaal. In veel evangelische en Pinkstergemeentes de eerste zondag van elke maand. In sommige...
Geen reacties
22-09-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering