Nooit echt verliefd geweest

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

16-04-2018, 10:35

Vraag

Ik wil voorop stellen dat ik veel van mijn vriend hou! Echter, ik ben nog nooit echt verliefd geweest (alleen vroeger als kinderliefde). Als ik ging daten, ging ik steeds meer aan iemand irriteren, aan alle kleine dingetjes. Bij mijn vriend was dit niet zo. We spraken steeds vaker af. Ik vond hem steeds leuker en leuker, had ook wel kriebels aan het begin voordat hij me bijvoorbeeld ophaalde. En zo zijn wij in een relatie beland. Nu hou ik steeds meer van hem. Natuurlijk soms met dagen die minder zijn, afhankelijk hoe ik me voel. Ik vraag me alleen af of meer mensen dit zo op deze manier hebben ervaren. Ik weet dat als je heel erg verliefd bent, dat geen grond voor een relatie kan zijn. Daar heb ik dan geen last van gehad. Ik vraag me gewoon af hoe wat verliefd zijn/liefde/houden van precies inhoudt (wanneer mag je zeggen dat je dat bent of doet) of is het zoals ik van hem hou, een gevoel/ervaring?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Liefde, verliefdheid, houden van... ieder beleeft dat op zijn eigen manier. Belangrijk zijn gedachten als: wil ik hém gelukkig maken, wil ik mijn leven met hem delen, wil ik met hem oud worden, wil ik niet alleen vreugde, maar ook verdriet delen? Én belangrijk zijn kernwoorden als trouw, vertrouwen, géven. Waarbij je aan het maken van keuzes niet kunt ontkomen!

Liefde heeft dus niet alleen met romantiek, roze wolk, emoties en weet ik wat te maken, maar gewoon met nuchterheid en realiteit. En soms met naast geven ook vergeven. Liefde is daarbij géén statisch begrip, maar een vóórt-durend groeiproces in ‘samen-spraak’.

Veel geluk toegewenst,
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verkeringverliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een vrouw van 31, getrouwd en we hebben drie kinderen. Mijn man zegt heel vaak dat ik er niet meer uitzie zoals vroeger, eigenlijk al sinds ons eerste kind geboren is. Hij is hier ook erg plast...
8 reacties
16-04-2021
Mag je als gemeentelid iemand zegenen of mag alleen een predikant dat?
Geen reacties
16-04-2003
Als je getrouwd bent, mag je dan met instemming van je partner een lichte vorm van sm bedrijven? Ik heb al op jonge leeftijd ondervonden hier seksueel gevoelig voor te zijn. Ik doel in mijn vraag op: ...
Geen reacties
16-04-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering