Biofytonentherapie

drs. A. Meijer / Geen reacties

14-02-2018, 16:11

Vraag

Kan iemand mij uitleggen hoe biofytonentherapie werkt en natuurlijk of we dit als christen kunnen gebruiken?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vragensteller, 

De vraag is wat mij betreft niet hoe biofytonentherapie werkt maar of het werkt. Ik zal het toelichten. 

De gedachte is dat cellen in het lichaam (maar ook in dieren en planten) informatie uitwisselen door lichtdeeltjes (fotonen). Daar zijn ook aanwijzingen voor. Biofotonentherapeuten gaan er vanuit dat als de cellen ziek zijn ze een minder goed lichtsignaal (disharmonisch profiel) uitzenden. Met de biofytonentherapie zou je dit positief kunnen beïnvloeden en genezing bewerkstelligen. De therapie gaat uit van een ander wereldbeeld dan het christelijke wereldbeeld en behoort tot de energetische geneeswijzen. Over de ethische kant van energetische geneeswijzen kun je bij eerder gegeven antwoorden terecht. 

Er is mijns inziens (nog) onvoldoende overtuigend bewijs dat de therapie goed werkt. De cellen en de communicatie tussen de cellen lijken mij te complex om dat op deze manier goed te kunnen beïnvloeden. Ik zou mijn geld er niet aan uitgeven, los van de vraag of je als christen deze therapie kan ondergaan.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief

Tags in dit artikel:

natuurgeneeskunde
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan dhr. Kole. Ik vond een antwoord van u aan iemand die u ooit eens een vraag heeft gesteld over IVF en dopen in de Ger. Gem. Kunt u ook iets vertellen hoe de Ger. Gem. aankijkt tegen IVF (uiteraard ...
Geen reacties
14-02-2012
Al een paar jaar ben ik heel goed bevriend met een jongen. Zelf ben ik een meisje van 28 jaar. Vanaf het begin wist ik dat hij homofiele gevoelens had. Hij heeft daar een ongelofelijke strijd mee. Wee...
Geen reacties
14-02-2004
Ik luister weleens naar preken van dhr. G. P. P. Burggraaf op de Rokende Vlaswiek. Er zijn daar weleens vragen over gesteld hier. Is deze man goed om naar te luisteren?
Geen reacties
14-02-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering