Crematies verzorgen

Ds. H. Paul / 1 reactie

13-02-2018, 10:47

Vraag

Onze scriba en ouderling is begrafenisondernemer. Nu wil het geval dat hij ook crematies verzorgt en dat wordt gepubliceerd op zijn website. Is dat niet vreemd? Kun je om principiële redenen niet beter uitsluitend begrafenissen doen, zoals God het in de Bijbel voorschrijft. M.a.w. het is toch raar als iemand uit de kerkenraad moedwillig meewerkt aan de zonde om zo naar zijn zeggen zijn boterham te kunnen verdienen?

Antwoord

Beste vraagstel(ler)ster,

Deze vraag stellen is hem beantwoorden. Inderdaad is het naar mijn mening niet met elkaar te verenigen, dat men ambtsdrager is en tegelijk crematies uitvoert. Dit laatste is strijdig met de christelijke zede. 

Hartelijke groeten, 
Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

 • Geboortedatum:
  16-07-1928
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  -
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Emeritus

Tags in dit artikel:

cremeren
1 reactie
tochrefo
16-02-2018 / 22:55
Crematies uitvoeren is strijdig met de christelijke zede. Is Ds. Paul niet iets te stellig met dit statement? Er zijn plaatsen op de wereld waar begraven zo goed als onmogelijk is. Ik denk nu aan Singapore. Toen de vader van een collega (een zuster in de HEERE) in de hope des eeuwigen levens ontsliep werd hij gecremeerd. Natuurlijk is er bij deze crematie een dienst van Woord en gebed gehouden. Er is troost gezocht en gevonden. Had ik nu mijn (zeer dierbare) collega moeten vermanen? Ik kon geen woord van vermaan over mijn lippen krijgen.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

In Hebreën 12:4 lezen we: “Gij hebt nog tot den bloede toe niet tegen gestaan, strijdende tegen de zonde”. Vaak horen we...
geen reacties
12-02-2005
Mijn man en ik zijn nu een jaar gelukkig getrouwd. We hebben een kindje van 2 maanden. Ik was gelijk zwanger, maar we ge...
geen reacties
12-02-2008
Wanneer weet ik of ik een mede-erfgenaam van Christus ben?
geen reacties
12-02-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis