Hoofddeksel dragen

Redactie Refoweb / Geen reacties

22-08-2017, 13:48

Vraag

Mijn vraag is gebaseerd op dit artikel en dan met name het onderste stukje, de conclusie. Hoewel ik van dit punt niet een te groot iets wil maken, wil ik er wel graag wat vragen over stellen. Wat ik van deze site opmaak is dat de hoofdbedekking bedoeld is om aan te tonen dat wij uit de man zijn en dat zij de gezaghebbende rol dragen. Daar ligt dan mijn eerste vraag: geldt de hoofdbedekking niet alleen voor getrouwde vrouwen? Als kind heb je nog niet veel te maken met de gezaghebbende rol van de man. Of kun je de rol van vader hierbij betrekken en kun je daarom zeggen dat ook ongetrouwde dames een hoedje moeten dragen om de posititie tegenover mannen aan te geven?

Wat ik verder concludeer uit deze tekst is dat in persoonlijke situaties geen hoofddeksel gedragen hoeft te worden, maar dat het haar genoeg is. Wanneer het bedekken van het hoofd wel moet, is wanneer een vrouw in het openbaar als woordvoerder voor een groep mensen bidt of profeteert.

Hierbij heb ik een tweede vraag: in de kerk heb je een luisterende taak, niet een ‘sprekende’. Kun je hieruit dan opmaken dat je tijdens een preek geen hoedje hoeft te dragen? En tijdens bijvoorbeeld JV zou dan een vrouwelijke leidinggevende een hoedje moeten dragen als zij bijvoorbeeld de inleiding van de avond geeft?

Verder bekruipt bij mij bij het lezen van deze tekst in Korinthe de gedachte in mijn hoofd: God telt toch iedereen als gelijk? Als ik dit lees, lijkt het wel anders. Het lijkt of wij als vrouw minder belangrijk zijn voor God en alsof de man tussen ons en God in staat. Is dit zo? Geeft God meer om de man?


Antwoord

Op al je vragen is in de vragenrubriek van Refoweb al eerder uitvoerig ingegaan. Je kunt deze artikelen vinden onder de tags 'hoofdbedekking' en 'positie van vrouw'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een poos geleden heb ik via een datingsite een vrouw ontmoet. We hebben een paar keer afgesproken en we hadden het wederzijds goed met elkaar. Ze heeft me verteld dat ze moeite heeft om mensen te vert...
2 reacties
21-08-2019
Ik heb drie vragen: 1. Voordat ik anderhalf jaar geleden tot geloof kwam ben ik in een echtscheiding beland doordat mijn toenmalige man, nu ex-echtgenote, driemaal met burn-out en woede-uitbarsting...
Geen reacties
21-08-2018
Vorig jaar is mijn vader overleden aan de gevolgen van kanker. Op zijn ziekbed mocht hij weten dat hij voor altijd Thuis mocht komen. Dat hij zo zeker van zijn geloof was greep me erg aan! Het maakte ...
Geen reacties
21-08-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering