Kunstmatige Inseminatie Donor

Redactie Refoweb / 1 reactie

19-06-2017, 10:40

Vraag

Ik ben op zoek naar (verschillende) (bijbelse) visies met betrekking tot kinderloosheid. Ik wil mij dan voornamelijk richten op KID (Kunstmatige Inseminatie Donor). Ik ben benieuwd hoe dominees uit verschillende kerken hierover denken? Mijn vraag komt voort uit onze eigen situatie met kinderloosheid. Ik weet dat er een vraag eerder is gesteld, hier heeft één dominee antwoord op gegeven. Deze heb ik al gelezen.


Antwoord

Onderstaand antwoord is van ethicus Johan Boeijenga. Hij geeft het standpunt weer zoals er in de gereformeerde gezindte over KID wordt gedacht.

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/24241/kind-via-donorsperma/

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Leanne123
20-06-2017 / 15:33
Interessante timing, deze vraag. Juist nu er de laatste tijd zo vaak artikelen verschijnen over donorkinderen. Lange tijd is er alleen vanuit wensouders gedacht, maar meer en meer ontdekt men wat het met een kind doet wanneer het de helft van z'n afkomst niet kent. Velen hebben flinke problemen.

Natuurlijk is de situatie inmiddels behoorlijk veranderd, anoniem doneren is afgeschaft en ouders wordt bij mijn weten ook niet meer aangeraden het te verzwijgen voor het kind. Maar feit blijft dat het kind tot z'n 16e niet zal weten wie zijn biologische vader is.

Kinderloosheid is een heel groot verdriet waarvan buitenstaanders nooit echt in zullen kunnen voelen hoe dat is. Wel lijken me bovengenoemde dingen zeker belangrijk om in de overweging mee te nemen.

Terug in de tijd

Is het gebruik van zelfbruiners op lange termijn schadelijk voor je gezondheid? Mag je ze dagelijks gebruiken? Je hoort hier zoveel wisselende berichten over.
Geen reacties
19-06-2010
Ik zit met een vraag waar ik zelf niet uitkom. Mijn vriend is hervormd opgevoed en ik ook. Ik ben nu Hersteld Hervormd en sinds dat hij het huis uit is (al een aantal jaren) gaat hij overal naar de ke...
Geen reacties
19-06-2006
De problemen in het gezin waar ik uit kom zijn al heel oud; namelijk zo oud als ik zelf ben (overspel, incest etc.). De daders werden door de voorgangers geloofd en er werd gezegd dat ik loog. Intusse...
Geen reacties
19-06-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering