Kleding van twee stoffen

Redactie Refoweb / 2 reacties

23-05-2017, 11:08

Vraag

Mag je volgens de Bijbel kleding aan dat is gemaakt van twee stoffen. Dus bijvoorbeeld een shirt dat is gemaakt van katoen, maar er zit ook een beetje een soort elastiek doorgeweven?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
hvdijk66
23-05-2017 / 19:47
Nee, dat mag niet. Alleen kleding van huiden is toegestaan. (Genesis 3 : 21)
3parels
24-05-2017 / 11:25
Ceremoniële wetten hebben afgedaan! Ze zijn vervuld door het offer van Christus. Dat neemt niet weg dat bepaalde wetten echt wel goed zijn voor ons. Denk aan spijswetten: varkensvlees is bijvoorbeeld minder gezond dan rundvlees of kip. In dat opzicht kun je daar best nog wat mee doen, maar dan niet als wet maar als richtsnoer voor een gezond leven.
Paulus heeft nadrukkelijk bevolen dat de joodse gelovigen niets mochten opleggen aan de heidense gelovigen. Zo wilden destijds sommige joden de heidenen gaan besnijden.
Hierdoor geeft Paulus duidelijk aan waaraan de heidense gelovigen zich wel moeten houden, om wettisisme te voorkomen. Lees handelingen 15: 29 maar.
- verstikte dieren
- bloed in het vlees
- bloed drinken
- ontucht
- dieren die aan afgoden zijn geofferd.

Kortom: heel de ceremoniële wetten in het OT zijn voor de joden en die is ook nog eens vervuld in de komst van de Heere Jezus. Houdt je aan het bovenstaande: heb God lief boven alles en de naaste als jezelf.

Terug in de tijd

Wanneer je op het zendingsveld woont en werkt, ben je daar om iets toe (te mogen) voegen. Je leeft sober, maar toch heb je het veel beter dan de mensen om je heen. Wanneer je een gezin hebt, krijgen j...
4 reacties
22-05-2015
Wellicht een eenvoudige vraag. Ik hoorde het onlangs weer en heb het al vaker zo gehoord. Het was in een preek over de Moorman. En dan werd er gezegd: de Moorman uit Candacé, alsof dat een een zeker s...
1 reactie
22-05-2019
Als je verkracht bent en je raakt in verwachting, is de Bijbel dan voor of tegen abortus?
Geen reacties
22-05-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering