Bevestigings-en intrededienst

drs. I. A. Kole / Geen reacties

14-01-2017, 09:37

Vraag

Onlangs was ik bij een bevestigings-en intrededienst in een Ger. Gem. Ik zag dat sommige dominees de consistorie binnengingen en bij aanvang van de diensten met de kerkenraad naar buiten kwamen en dat anderen  in de kerkbanken gingen zitten. Ik kon geen verschil zien in classes o.i.d waar ze vandaan kwamen. Wat is hier de reden van?


Antwoord

Bij de bevestigings- en intrededienst van een predikant in de Gereformeerde Gemeenten worden alle (emeriti)predikanten uitgenodigd om die diensten bij te wonen. De predikanten die behoren tot de classis, waartoe de kerkelijke gemeente behoort , komen met de kerkenraad uit de consistorie, nadat er een zegen gevraagd is over de bevestigings -en intrededienst. De consulent van die gemeente heet, namens de collega-predikanten, de predikant (met zijn gezin) ook welkom in de classis.

Orde hoort er ook in de kerk.  

Drs. I. A. Kole

Dit artikel is beantwoord door

drs. I. A. Kole

  • Geboortedatum:
    05-07-1940
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Berkenwoude
  • Status:
    Actief
170 artikelen
drs. I. A. Kole

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Geachte heer Hoekman. Hartelijk dank voor de beantwoording van mijn vraag. Wanneer ik uw antwoord goed lees, zijn de stappen die u noemt in zekere zin al allemaal genomen. Er zijn veel brieven verstuu...
Geen reacties
13-01-2016
In De Redelijke Godsdienst van Brakel kom ik tegen dat de strijdende kerk gemeenschap heeft met de triomferende kerk. Is dit bijbels? En zo ja, wat moeten wij dan verstaan onder die gemeenschap?
1 reactie
13-01-2010
Hoe gaat de procedure wat betreft het opzeggen van je kerklidmaatschap binnen de Gereformeerde Gemeenten te werk? Op welke manier kun je dit het beste aanpakken en welke dingen kun je verwachten na de...
12 reacties
13-01-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering