Spannend om af te spreken

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

17-05-2016, 11:54

Vraag

Ik heb een vraagje. Een jongen uit de vierde (16 jaar) vindt mij leuk en ik zit in de tweede (14 jaar). Ik denk dat ik hem ook leuk vind, maar vind het heel spannend om af te spreken. Wat moet ik doen?


Antwoord

Beste jongedame,

Ja, spannend is het zeker als een leuke jongen jou aardig vindt! Ik ga er vanuit dat je een 14-jarig méísje bent, hoewel dat natuurlijk niet helemaal vanzelfsprekend is. 

Op jouw vraag over een afspraakje kan ik weinig zeggen, want ‘je leuk vinden’ betekent nog niet dat er ook een afspraakje ís, toch? Hoe weet je dat hij jou leuk vindt? Heb je al eens met hem gepraat? 

Nog een aanname van mijn kant: ís het wel zo, dat hij een afspraak maakt? Of denk je het alleen maar? Wil je zélf iets gaan afspreken? De reactie op een afspraak hangt van het voorstel af, denk ik: samen een wandeling maken bijvoorbeeld is iets anders dan een avondje uit.

Als ik jou was zou ik eerst maar rustig afwachten, wat en wanneer hij aan jou iets gaat vragen of voorstellen. Maar denk wél ondertussen alvast goed na, wat je vooral níét zou willen. Dat mag je namelijk ook gewoon zéggen, als het te pas komt!  

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. C. A. van der Sluis. Tijdens een preek werd de vraag gesteld: "Bent u al eens verloren gegaan?" Deze vraag werd gesteld nadat de dominee ernstig had gewaarschuwd voor een "voorkomende waarheid...
8 reacties
17-05-2013
Mijn man vloekt regelmatig, ook al bid hij wel aan tafel en gaat hij mee naar de kerk (hij doet dit voor ons). We hebben twee zoontjes. Onze oudste van zeven vloekt niet, omdat hij begrijpt dat de Hee...
4 reacties
17-05-2011
Mijn zus is psychiatrisch patiënt en heeft al een aantal maal een zelfmoordpoging (met pillen) gedaan. Telkens belt ze een (vage?) kennis die dan vervolgens 112 belt. Zo is het ook gisteren weer gegaa...
Geen reacties
17-05-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering