Lot biedt zijn dochters aan

Ds. W. C. Meeuse / Geen reacties

23-02-2016, 10:06

Vraag

Wat moet ik denken van het feit dat Lot twee voor hem vreemde mannen belangrijker vond dan zijn eigen dochters? En dat de man uit Richteren 17 ook eerst zijn eigen dochter aanbiedt en later de bijvrouw van zijn gast laat verkrachten (en dat zijn gast dat goedvond en haar de hele nacht dood liet gaan?). Ik weet dat vrouwen toen niet veel waard waren, maar je eigen dochters?


Antwoord

Het is voor ons onvoorstelbaar wat Lot met zijn dochters doet. De gastvrijheid stond daar blijkbaar op zo'n hoog peil dat hij geen andere uitweg ziet. Hoewel we van hem in 2 Petrus 2:7 en 8 lezen dat hij zijn rechtvaardige ziel in Sodom kwelde, geeft dat nog geen reden deze handelswijze goed te keuren. Integendeel.  Ook de geschiedenis in Richteren 19 (niet 17) lijkt op dezelfde grond te rusten. Maar daar zien we dat deze gebeurtenis streng bestraft wordt (Richt. 20). Ondertussen moeten we ervoor waken onszelf niet te vergeten. Uit ons hart komen dergelijke dingen ook voort. Lees maar wat Jezus daarover zegt in Markus 7:21 en 22. 

Ds. W. C. Meeuse

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
134 artikelen
Ds. W. C. Meeuse

Bijzonderheden:

Emeritus (2011)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als mijn lichaam het HPV-virus heeft kunnen opruimen, kan ik dan toch weer opnieuw besmet raken met dit virus of ben ik dan resistent?
Geen reacties
23-02-2018
Ongeveer een jaar terug heb ik mijn rechterscheenbeen enorm gestoten (aan m'n trekhaak), ongeveer op de rand van het scheenbeen (ter rechterzijde). Uiterlijk zie ik alleen nog een deukje in de huid ze...
Geen reacties
23-02-2011
Hoelang kan een zaadcel het langst leven en hoelang leeft een zaadcel het kortst? Gaat de kwaliteit van een zaadcel achteruit als hij al even voor de bevruchting in een vrouw leeft?
6 reacties
23-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering