Wandelen op de derde weg (2)

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

11-01-2016, 08:56

Vraag

Beste dominee Heikamp, n.a.v. uw antwoord over de 'derde weg'. Ik sprak onlangs ook met zo iemand en wist niet goed hoe te reageren. Wat zeg je tegen zo iemand? Wat was uw reactie naar die bejaarde vrouw? Zou het overigens ook zo kunnen zijn dat deze mensen eigenlijk op de smalle weg wandelen maar dat ze dat niet door hebben omdat ze erg vast zitten in bepaalde dogma's?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Het probleem ligt in uw opmerking dat er mensen kunnen zijn die wandelen op de smalle weg, maar dat ze dat niet door hebben door bepaalde dogma’s. Mijn antwoord was een poging om de dogma’s te laten rusten en eerlijk antwoord te geven wat er in Gods Woord staat.

U haalt de dogma er bij, althans dat dacht ik, maar ik blijf bij het pastoraal omgaan met mensen die geestelijk vast zijn gelopen door allerlei dogma’s, om hen de Weg te wijzen. De sleutel ligt in Hem, Die de Sleutel Davids is. Want Hem te kennen is noodzakelijk voor een ieder, om welgetroost te leven en eenmaal zalig te sterven. Zodra u gaat sleutelen aan de Deur, Die toegang geeft tot Het Vaderhuis, komt u in on-bijbelse sporen terecht. Met andere woorden, indien wij trachten buiten de geloofsgemeenschap met Christus rust te vinden en zaligheid dan dwalen we ten zeerste en komen bedrogen uit voor de eeuwigheid.
 
Hartelijke groeten,
Ds. J. D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Emeritus

    website: http://dsheikamp.refoweb.nl

Tags in dit artikel:

brede en smalle weg
Geen reacties

Terug in de tijd

Is clearasil een goed middel? Er wordt vaak gezegd dat het je huid uitdroogt en juist daardoor voor meer puisten zorgt?
2 reacties
11-01-2011
Aan een predikant van de HHK. Heeft u misschien een tip voor een niet al te moeilijk boek? Ik lees nu een boekje van Octavius Winslow, “Mijn tijden in uw hand.” Erg makkelijk door te lezen en een diep...
Geen reacties
11-01-2021
Ik heb een vraag over de Drie-eenheid. Niet zozeer over de leer zelf, want daar is al veel over geschreven, maar over de ontwikkeling van deze leer. De leer zoals Athanasius die heeft opgeschreven is ...
Geen reacties
11-01-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering