Afknapper

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

04-06-2015, 12:50

Vraag

Ik vind een jongen leuk en hij duidelijk mij ook, want anders had hij me niet uitgevraagd. Maar hij is gereformeerd en ik geloof niet. Zal hij (of zijn ouders) daarop afknappen?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Er zijn twee mogelijkheden: óf hij knapt af. Óf niet. Deze jongen heeft je niet voor niets mee uitgevraagd... blijkbaar wil hij jou leren beter kennen. Nu is het dus aan jou of jij die ‘kans’ wilt grijpen.
 
Iemand die gelooft heeft een bepaalde levensvisie. Iemand die niet gelooft trouwens óók. Zie uit te vinden of jullie naar elkaar toe willen groeien. Dan kan het een heel boeiende verkeringsperiode worden. Mits ook jíj er voor open staat.
 
Misschien maken zijn ouders bezwaren, maar die zijn te overwinnen als de liefde tussen jullie sterk genoeg is. Openheid en eerlijkheid, daar komt het nu op aan. Tegenover jezelf, in de eerste plaats. En daarbij eveneens tegenover de jongen die je leuk vindt.

Sterkte gewenst,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

    Bekijk ook:

Tags in dit artikel:

relatie met niet-gelovige
Geen reacties

Terug in de tijd

De belijdenistekst heeft mij geestelijk heel erg in verwarring gebracht. Zelf zo erg, dat ik er elke keer aan moet denken. Ik durf hier met niemand over te praten, of uitleg te vragen. Benauwdheid en ...
5 reacties
03-06-2010
Ik heb een beetje een ingewikkelde vraag over hoe ik om moet gaan met mijn eigen normen en waarden versus die van mijn ouders, voornamelijk in relatie met mijn zusje. Even iets meer context: ik ben ee...
4 reacties
03-06-2022
Ik heb een vraag over de HSV. In de toelichting bij de HSV wordt heel correct aangestipt dat de SV inconsistent was in de vertaling van het zevende gebod. In het ene geval werd er vertaald met "echtbr...
2 reacties
03-06-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering