Bedplassen

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

21-06-2013, 11:13

Vraag

Ik ben een meisje van 18 jaar en heb een poosje geleden verkering gekregen. Dus binnenkort zullen mijn vriend en ik ook de weekenden naar elkaar gaan. Alleen nu zit ik met het volgende: ik ben sinds een paar maanden van bedplassen af. Een héél enkel keertje gebeurt het nu nog wel eens, maar dat is zelden. Toch zie ik er vreselijk tegenop om het weekend naar hem thuis te gaan, bang dat het juist dan gebeurt. Ik heb wel medicijnen, maar toen ik nog regelmatig last had, hielpen die ook niet altijd. Ik weet nu dus niet goed wat ik moet doen. Is er een manier om zeker te weten dat het niet gebeurt?


Antwoord

Bedplassen is zoals je weet vooral sociaal hinderlijk. 1. Heb je overwogen te vertellen dat je af en toe hinder hebt van bedplassen? 2. Ik weet niet welke medicijnen je hebt. Vaak wordt kortdurend desmopressine (minrin) voorgeschreven. Dit middel is niet bedoeld voor chronisch gebruik. Voor incidenteel gebruik zoals bij een logeerpartij kan het van pas komen. Overleg met je huisarts hierover.

José de Jongh-van Hoof

Tags in dit artikel:

logerenplas(sen)
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij hadden wat vragen rond verkering. Wat mag er nou wel en wat mag er nou niet als je verkering hebt? Wij hebben bijna 1,5 jaar verkering en zijn nog maar 15 en 16 jaar. Soms, als we samen zijn, moet...
Geen reacties
21-06-2003
Onze zoon van 12 jaar slaapt zo'n acht uur per nacht. Is dat wel voldoende? Hij kan slecht inslapen en is vroeg wakker. Hij functioneert zowel thuis en op school gewoon goed. Ik heb weleens horen zegg...
5 reacties
21-06-2012
Nederland moet tijdens het WK verschillende keren voetballen. Wij hebben geen televisie, maar via de computer kun je de wedstrijden ook volgen. Moeten wij dit onze kinderen verbieden?
41 reacties
21-06-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering