Twijfel in relatie

Redactie Refoweb / 2 reacties

12-06-2013, 12:00

Vraag

Ik (27) heb nu bijna een jaar een relatie met een jongen. Er zijn momenten dat ik heel gelukkig ben met hem. Maar ik heb ook vaak twijfel. En dan twijfel ik eraan of ik wel voldoende liefde voor hem heb. Hoe kan ik weten of ik genoeg van iemand hou om een huwelijk mee aan te gaan? Van de gedachten dat ik hem zal trouwen, krijg ik het soms benauwd. En op andere momenten verlang ik er juist weer ontzettend naar. Mijn vriend is echt een geweldige man. Ik zou weinig negatieve dingen over hem kunnen opnoemen. Hij is trouw, liefdevol, gelovig, eerlijk, oprecht. Hij gaat helemaal voor mij en wil er altijd voor mij zijn. Eigenlijk heb ik bijzonder veel geluk met hem. Maar toch blijf ik twijfelen. Ik word er moe van. Ik word constant heen en weer geslingerd. Het ene moment kan ik mijn geluk niet op met hem en een ander moment lijk ik wel niks meer te voelen. Het ene moment kan ik hem enorm missen en naar hem verlangen, maar het andere moment wil ik het liefs alleen zijn en over alles na willen denken. Wat moet ik doen?


Antwoord

Zie voor het antwoord onderstaande urls:

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/4249 (hij twijfelt)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/18334 (twijfels over m'n relatie)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/17116 (twijfels over verkering)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/16538 (weinig voelen voor verloofde)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/15738 (dichter bij trouwdag maar toch twijfel)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/15232 twijfelen-aan-verkering/

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/14986 (twijfel aan liefde)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/14946 (schommelingen in gevoel)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/173 (lichamelijk niet meer aangetrokken)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/1383 (sinds 2 maanden twijfel)

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/888 (vriend twijfelt)

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Daniel
12-06-2013 / 15:15
ik zou in ieder geval nog niet gaan trouwen, dan moet je eerst het gevoel hebben dat je het zo graag wilt.
mijn vrouw is niet geweldig, ik kan wel wat negatieve dingen over haar opnoemen, ze twijfelt soms aan het geloof, ze is soms wispelturig, ze is niet zoals jouw vriend. En ik ben nog veel erger, maar.....we weten zeker dat we bij elkaar horen, we kunnen 24/7 op elkaars lip zitten (zoals peerkloppe zo mooi omschrijft).
Beste vraagstelster, als je een huwelijk met iemand wilt aangaan voel je dat, tenminste als het goed is, dan gaat het niet om hoe vroom hij is, hoe goed hij is, hoe goed hij kan klussen....., dan weet je met hem wil ik oud worden.
rhode
12-06-2013 / 17:24
beste vragenstelster, ik lees in jouw verhaal mijn verhaal, bij mij zat het in mijzelf. te maken met mijn zelfbeeld. ik ben toch getrouwd, met twijfel tot op de laatste dag, en nadien enorm gelukkig geworden;-)
de twijfel slijt door de band vh huwelijk, door de ontwikkeling die jezelf doormaakt.
door angst voor afwijzing, moest het bij mij allemaal perfekt zijn, voelde ik het even niet dan sloeg de twijfel toe. dus een hoge lat. alles moest perfekt voelen en zijn. (gevoel en rede) en dan durfde ik het bv aan. leren leven met dat ik niet perfekt hoef te zijn, maakt dat ik het ook vd ander niet meer of minder verwacht. en zo ben ik steeds sterker geworden. ik denk als iemand mij geadviseerd had: wachten tot je zeker bent, dan was ik nog alleen. Ik ben nu al jaren gelukkig getrouwd.

Terug in de tijd

De laatste tijd zijn er spanningen tussen mij en twee stellen. Deze twee stellen zijn onder invloed van Heart Cry erg veranderd. Met een stel hebben wij helemaal geen contact meer en met het andere st...
14 reacties
12-06-2015
Mijn verkering is korte tijd geleden uitgegaan, omdat het niet lekker liep en er waren teveel problemen. Nu blijkt dat mijn ex naar pornofilms kijkt nu het uit is, maar hij heeft ook voor de verkering...
Geen reacties
12-06-2009
Geachte ds. Van den Brink, ik wil graag een vraag stellen over de leer van de uitverkiezing. Leren de Dordtse Leerregels een enkele of een dubbele predestinatie? De reden waarom ik dit vraag is omdat ...
Geen reacties
12-06-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering