Knuffelen

dr. J. van der Wal / 2 reacties

04-08-2012, 09:32

Vraag

Wij, twee twintigers, zijn sinds een aantal jaren beste vriendinnen. Van huis uit zijn we allebei emotioneel verwaarloosd. Warmte, genegenheid en waardering hebben we nooit gekregen. We hebben/hadden hiervoor beiden professionele hulp. Als goede vriendinnen delen we veel met elkaar, in voor- en tegenspoed. Daarnaast zoeken we ook letterlijk warmte bij elkaar. We knuffelen elkaar regelmatig en vallen soms omarmd in slaap. We beseffen overigens heel goed dat we elkaars leegte/tekort niet kunnen opvullen. Is dit 'knuffelen' in bijbels licht verantwoord?


Antwoord

Mooi te horen dat jullie in de gegeven omstandigheden zoveel voor elkaar kunnen betekenen. Belangrijk ook dat er hulp was/is voor jullie.

Op zich is er niks mis met knuffelen. De een doet dat gemakkelijker dan de ander. De een heeft er ook meer behoefte aan dan de ander. Maak dat niet te zwaar. Alleen als het een seksuele lading gaat krijgen en dat voel je aan de seksuele opwinding die ermee gepaard gaat, is dat een signaal om er grenzen aan te stellen.

Dr. J. van der Wal

Tags in dit artikel:

knuffelenvriendschap
Dit artikel is beantwoord door

dr. J. van der Wal

  • Geboortedatum:
    31-01-1955
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Dordrecht
  • Status:
    Actief
148 artikelen

Bijzonderheden:

Voormalig directeur Eleos en divisiemanager De Hoop.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Catherine
04-08-2012 / 13:30
Ik heb sinds mijn 5e een vriendinnetje en we lopen altijd gearmd, hebben behoefte aan knuffelen als we bij elkaar zijn. Gewoon aanraken. Het voelt zo vertrouwd. Wij zeggen wel eens, wij kennen elkaar veel langer dan onze mannen! Het heeft helemaal niks met lesbisch of seksuele gevoelens te maken. Net zoals je soms je kind lekker wil knuffelen en aanraken, kun je dat ook hebben met een vriendin, of een zus.
Happy
04-08-2012 / 23:02
Heerlijk toch?! Ik ben blij met jullie vraag...een stuk herkenning voor mij, voor mijn behoefte naar af en toe ook zo'n knuffel. Maar ik heb jammer genoeg niet zo'n vriendin of andere relatie. Dus geniet er van.

Terug in de tijd

Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik heb regelmatig last van kleine beetjes urineverlies. Ik moet dan meestal opeens zo nodig naar het toilet dat ik het bijna niet meer op kan houden. Als ik het wel op w...
Geen reacties
04-08-2016
Beste pastor Vergunst. Een beetje voorzichtig zou ik graag een vervolgvraag willen stellen over dit genuanceerde antwoord ('Verschil in kleding en verzorging') wat ik destijds van u heb gelezen. Ik wi...
Geen reacties
04-08-2017
In Psalm 89 staat eerst een mooi woord, maar vanaf vers 39 begint het omgedraaide. Het lijkt alsof de Heere Zijn woord niet nakwam... Kunt u mij uitleggen wat vanaf vers 39 wordt bedoeld en of dit Dav...
Geen reacties
04-08-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering