Hoogtepunt bij jongen en meisje

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

07-03-2005, 00:00

Vraag

Ik lees in heel veel berichten dat het kan gebeuren dat je tijdens het knuffelen een zaadlozing kan krijgt. Dat gebeurt ook best vaak bij mij. Ik merk dan dat mijn gevoelens daarna een stuk minder zijn terwijl mijn vriendin dan nog graag door wil knuffelen.

Hoe zit dat bij een vrouw? Heeft zij ook een hoogtepunt zoals bij een jongen een zaadlozing? En kun je je als jongen ook erin trainen dat er minder snel een zaadlozing optreedt?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Inderdaad is het zo dat wanneer een jongen een zaadlozing heeft gehad, de aandrang tot knuffelen sterk vermindert. Toch is het goed om dan nog wel rekening te houden met je vriendin voor wie het anders ineens abrupt kan zijn afgelopen. Als je tijdens het knuffelen aan iets anders denkt wat seksueel veel minder prikkelend is, dan is daarmee de zaadlozing zeker wel uit te stellen.

Vrouwen hebben meestal niet zo'n duidelijk hoogtepunt als de man. Voor de man valt dat heel duidelijk samen met een zaadlozing. Vrouwen hebben dat laatste dus niet, en daardoor is de beleving van seksualiteit toch anders. Er zijn vrouwen die duidelijk samentrekkingen rond de schede ervaren als uiting van een hoogtepunt. Weer andere vrouwen hebben dat niet zo duidelijk: ze verlangen naar de ander, raken opgewonden en dan in de loop van het knuffelen neemt dan weer af. Dus daarom moet je als man en vrouw je ook niet teveel met elkaar vergelijken, maar wel rekening houden met elkaar.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

seksualiteit voor het huwelijk
Geen reacties

Terug in de tijd

Zondag ga ik naar de kerk van mijn ex-vriend. Nu is het al zo'n 2,5 jaar uit, maar nog steeds snap ik het niet. Het is namelijk stukgelopen omdat zijn ouders mij niet accepteerden omdat ik niet meer k...
Geen reacties
07-03-2014
Wij zijn gelukkig getrouwd, maar nu is mijn man me gaan wantrouwen omdat ik naastenliefde betoon aan een pas gescheiden vriend die veel bij ons komt/kwam. Na die scheiding komt hij nu vaak bij me prat...
Geen reacties
07-03-2004
“Hetgeen dan God samengevoegd heeft, scheide de mens niet.” Hoe moet ik dit zien? Zijn alle huwelijken door God samengevoegd? Stel nou dat beide partijen ongelovig waren toen ze trouwden, of dat soo...
Geen reacties
07-03-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering