Orgamitril

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

17-09-2011, 09:12

Vraag

Deze vakantie heb ik mijn menstruatie uitgesteld met orgamitril. Na het stoppen van de medicijnen werd ik ongesteld, maar nu twaalf dagen later verlies ik bruin (oud bloed). Moet ik daar zorgen om maken? Ik voel me niet ongesteld. De klachten die ik dan heb, heb ik nu niet. Of komt het dat mijn hormonen in de war zijn? Alvast bedankt voor uw reactie.


Antwoord

Na orgametril-gebruik i.v.m. menstruatie-uitstel krijg je een onttrekkingsbloeding. De bloeding kan wat heviger zijn dan bij een gewone menstruatie. Enig oud bloedverlies daarna geeft geen reden tot zorg. Je mag zeggen dat de hormonen even van slag zijn.

José de Jongh-van Hoof

Lees meer artikelen over:

hormonenmedicijnmenstruatie
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben heel snel ‘beledigd’ (ik weet niet of dat het goeie woord is). Ik kan heel snel het gevoel krijgen dat ik moet huilen. Voorbeeld: Ik loop in de supermarkt. Er staat een vrouw in de weg. De eers...
3 reacties
17-09-2020
Hoe groot is, of hoeveel tekst bevat, een preekschets gemiddeld? Ik zie nooit dat een dominee zijn schets omslaat of bladert. Past alles op één velletje?
Geen reacties
17-09-2015
Een vraag aan een HHK-predikant. Wij zijn als gezin een jaar of vier geleden overgestapt van een Ger. Gem. naar de HHK binnen dezelfde woonplaats. Dit hebben we gedaan na zeker een aantal jaren wikken...
2 reacties
17-09-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering