Verbondenheid met mijn godsdienstleraar

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

11-09-2004, 00:00

Vraag

Ik praat heel veel met mijn godsdienstleraar. We hebben hele fijne gesprekken, hij is ook mijn mentor. Nu is er een zekere verbondenheid ontstaan. Op zich is dat niet verkeerd, denk ik, maar ik voel dat dit te ver gaat of zo. Telkens als ik hem spreek, voel ik me schuldig. Net of ik iets doe wat niet mag. Ik voel me veel te nauw met hem verbonden, terwijl hij gewoon getrouwd is en een gezin heeft. Hoe weet ik of dit mag en hoever mag ik gaan wat betreft contact met hem zoeken en hem om hulp en steun vragen?


Antwoord

Je kunt het heel goed vinden met je mentor. Daar is op zich niets mis mee, het is zelfs fijn als er een goede band is. Je hebt wel het gevoel dat het wat te ver gaat. Waarschijnlijk geef je toch meer om hem dan dat je hem alleen maar sympathiek vindt. Inderdaad kan zoiets ongemerkt gebeuren. Ik vind het heel goed van je dat je daar alert op bent en dat ook eerlijk constateert. Er is nu nog niets verkeerd gegaan en als hij een goede docent is dan zal hij daar ook zeker goed mee weten om te gaan.

Maar het is ook goed voor jezelf om daar duidelijk grenzen in te trekken. En die grenzen zijn dat je nooit over de wederzijdse sympathieën moet gaan praten, want dan moet je er wat mee. Ook moet je ervoor zorgen dat je elkaar niet gaat aanraken en daar bedoel ik mee dat je elkaar meer aanraakt dan dat in het normale sociale verkeer gebruikelijk is. Als je die grenzen voor jezelf hebt gesteld, dan kun je verder gewoon goed met elkaar blijven omgaan.

Alie Hoek-van Kooten

Tags in dit artikel:

leraar
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vriend en ik hebben geruime tijd verkering. Als ik hem vraag hoe hij ergens over denkt (bijvoorbeeld seksualiteit) zegt hij vaak dat hij het niet weet, of er niet over nadenkt. Hoe moet ik hier m...
Geen reacties
11-09-2008
Aan ds. Van den Brink. Het is gevaarlijk om met een goed onderlegde theoloog in discussie te gaan, maar omdat ik uw antwoord 'Ruim toelatingsbeleid Heilige Doop' verwarrend vind, waag ik het toch. O...
Geen reacties
11-09-2023
“Ik heb voor u gebeden dat uw geloof niet ophoude”, zegt Jezus tegen Petrus. Mag ik dat op mezelf toepassen?
Geen reacties
11-09-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering