Wortelontsteking

drs. G.H. Hoek / Geen reacties

09-04-2010, 17:00

Vraag

Kan een wortelontsteking aan een kies ingekapseld worden, in plaats van dat de ontsteking verdwijnt, als die met antibiotica wordt behandeld?


Antwoord

Wortelontstekingen aan kiezen zijn meestal jarenlang op een chronische manier aanwezig waarbij de patiënt geen klachten ervaart. Helaas kan, wanneer bijvoorbeeld de weerstand daalt, dit chronische “granuloom” overgaan in een abces doordat pusvorming optreedt. Hierdoor ontstaat drukopbouw en veel pijn. Een antibiotic kuur kan de klachten onder controle brengen maar is nooit een oplossing voor het probleem. Wanneer éénmaal klachten zijn ontstaan zullen deze met steeds kortere tussenpozen opnieuw de kop opsteken. De enige afdoende oplossing is een reinigen en afsluiten van de holle ruimten in de kies; een wortelkanaalbehandeling. Op http://www.ivorenkruis.nl/Folders-lezen.html kun je meer informatie over de wortelkanaalbehandeling krijgen.
 
Drs. G. H. Hoek

Tags in dit artikel:

medischtandarts
Dit artikel is beantwoord door

drs. G.H. Hoek

  • Geboortedatum:
    22-07-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Otterlo
  • Status:
    Actief
39 artikelen
drs. G.H. Hoek

Bijzonderheden:
www.tandheelkundehoek.nl

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een tijdje terug iemand ontmoet, een meisje, die een jaar jonger is dan ik. We kunnen het goed met elkaar vinden en ze vertelt me steeds meer dingen. Over wat ze meegemaakt heeft, enzo. Ze is v...
Geen reacties
09-04-2004
Ik vind de gelijkenis van de verloren zoon erg bemoedigend. Iemand die zijn vader op het hart heeft getrapt en hem ten schande heeft gemaakt, wordt ontvangen op deze manier. Een eerbiedwaardige man in...
4 reacties
09-04-2014
In het Heilige der Heilige mocht alleen de hogepriester eenmaal per jaar komen. Werd daar dan ook nooit schoongemaakt? Het is toch ook niet eerbiedig als er enorm veel stof en spinnenwebben zijn?
2 reacties
09-04-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering