Je overgeven in een relatie

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

28-12-2009, 14:00

Vraag

Aan Marijke Rots. Iemand zei tegen mij: jij vindt het heel eng om je over te geven in een relatie (ik denk na over wel of niet trouwen). Wat is precies overgeven? En waarin geef je je over in een huwelijk? Überhaupt in een relatie...


Antwoord

Beste vraagsteller,

Ik denk, dat je je vraag beter kunt voorleggen aan degene die bovenstaande tegen jou zei, want wat bedoelde die ‘iemand’ ermee? Hij of zij kent jou en had misschien een reden voor het gezegde. Ik ken je niet...

“Je overgeven” heeft altijd te maken met vertrouwen, tóévertrouwen. Je gaat binnen een huwelijk weliswaar je eigen levensweg, maar door de trouwbelofte verbonden aan de ander. Openheid, eerlijkheid, liefde zijn sleutelwoorden.
 
Je denkt na over wel of niet trouwen, schrijf je. Ik neem dus aan dat er een geliefde in het spel is. Dúrf je hem te vertrouwen? Probeer maar eens een praktische, leuke en letterlijke oefening in toevertrouwen: ga met je rug naar hem toe staan en vraag of hij je opvangt… durf je je te laten vallen?

Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

relaties
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1501 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Annah
28-12-2009 / 21:19
Vertrouwen hebben is niet naïef, het is de meest moedige daad die je kunt stellen.

Annah
Alphonsus
29-12-2009 / 00:08
Wanneer je in een relatie het je overgeven beschouwt als het steeds verder gaan verliezen van je bewegingsruimte dan kan het wel erg eng (te weinig ruimte) worden.

Toen God man en vrouw aan elkaar verbond bedoelde God te zeggen dat de rijkdom van de man een aanvulling op die van de vrouw zou worden én omgekeerd.

Volg de adviezen van Paulus op wanneer hij over een huwelijk spreekt.
Deze adviezen, door de Heilige Geest geïnspireerd en aldus van God komende, geven je datgene wat God bedoeld heeft aan al het goede in een huwelijk in de meest brede zin des woords.

Terug in de tijd

Zelf ben ik een beetje bang dat ik een lichte vorm van borderline heb omdat ik aardig wat symptomen daarvan bij mezelf bemerk. Misschien zou ik de structuur van m’n vriend goed kunnen gebruiken, maar ...
Geen reacties
28-12-2007
Vaak wordt in de prediking, de tekst "alzo lief had God de wereld, opdat een ieder die in Hem gelooft",  gelijk vervolgd met de tekst "het geloof is een gave Gods". Allereerst denk ik dat het niet goe...
Geen reacties
28-12-2007
Mijn vriend werkt bij een transportbedrijf en daar is het de gewoonte om op Eerste en Tweede Kerstdag bieten te rijden. Mag dit of is dit het ontheiligen van de kerstdagen? Ik weet het niet goed.
Geen reacties
28-12-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering