Medische interventies

drs. P. C. Hildering / Geen reacties

10-09-2009, 16:09

Vraag

Aan drs. Hildering, Urk. Ik las in één van uw antwoorden dat u zegt: medische interventies m.b.t. zwanger worden hebben niet uw voorkeur. Zou u dit voor mij wat nader willen motiveren? Ik ben daar namelijk oprecht benieuwd naar, ook omdat mij dit persoonlijk erg bezig houdt en diep raakt.


Antwoord

Laat ik eerst stellen dat erkenning van de diepte van zorg en verdriet bij ongewenst kinderloos zijn en het begeleiden daarin mij bekend zijn en voor mij ook invoelbaar. Het is daarbij uitermate belangrijk dat je als echtpaar de regie houdt van wat je wel en niet wilt of waar je wel en niet aan toe bent. In dat kader kan ook medische interventie passen.

Met die bewuste zinsnede heb ik bedoeld: medische interventies, bedoeld zijn allerlei IVF-technieken, zijn een allerlaatste stap. Om mij heen zie ik regelmatig dat, waar zwanger worden bijna als recht wordt gezien, vraag naar of om allerlei vormen van IVF verbazingwekkend snel en makkelijk worden gesteld. De weg die b.v. NFP biedt, wordt dan als hinderlijk oponthoud gezien. En dat terwijl de uitkomsten van survey laten zien dat via deze route IVF kan worden vermeden voor een behoorlijk percentage paren. Bedoeld is dus niet dat het niet zou mogen of kunnen.

Overigens ben ik wel van mening dat er goed moet worden opgelet bij intervenieren dat bepaalde grenzen niet worden overschreden zoals b.v. het laten ontstaan van teveel embryo's (genaamd rest-embryo's).

Hoop dat het zo voldoende verduidelijkt is.

Drs. P. C. Hildering

Tags in dit artikel:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. P. C. Hildering

  • Geboortedatum:
    24-04-1953
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Inactief
158 artikelen
drs. P. C. Hildering

Bijzonderheden:

Dokter Hildering is op 15 januari 2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom zeggen mensen aan het einde van het gebed altijd “amen”?
4 reacties
10-09-2018
Mijn zwager heeft een prostaatoperatie gehad en heeft sinds die tijd geen contrôle meer over zijn blaas. Hij krijgt steeds weer een nieuwe katheter en heeft nu vaak blaasontsteking. De dokter zegt dat...
Geen reacties
10-09-2010
Gisteren zaten wij in de kerk en ging het over de terugkeer van Abraham uit Egypte weer naar Bethel en dat hij daar God offerde op het altaar. Deze terugkeer werd vergeleken met dat God de zonden van ...
2 reacties
10-09-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering