Initiatief voor (huwelijks)relatie

Ds. W. van Vlastuin / Geen reacties

04-06-2009, 12:00

Vraag

Aan ds. Van Vlastuin. Ik las in uw (waardevolle!) boek over het huwelijksformulier dat u de passage over de man die zijn ouders verlaat etc. opvat als een aanwijzing dat de man het initiatief voor een (huwelijks)relatie hoort te nemen. De tijd dat je familie een geschikte kandidaat regelde is al wel even voorbij, niet iedereen heeft een grote gemengde vriendengroep en ik denk dat flirten als christen niet tot eer van God is.

Betekent dit dat je als meisje gewoon maar af moet wachten of er ooit eens iemand belangstelling voor je heeft? En hoe zat het dan met Ruth?


Antwoord

Beste vriendin,

Er is een groot verschil tussen afwachten en het initiatief voor een huwelijk nemen. In de eerste plaats is er de overgave van ons leven in de hand van de Heere. Dat is echt niet lijdelijk. In de tweede plaats kun je net als Ruth de middelen gebruiken. Je kunt gelegenheden tot contact als zulke middelen zien. In de derde plaats hoe je niet bleu afwachtend te zijn in je omgang met anderen. Het is wel van belang dat je niet opdringerig bent. Dit vraagt een stuk fijngevoeligheid om hierin je weg te vinden. Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Dr. W. van Vlastuin

Lees ook het vervolg: 'Afwachten of initiatief nemen?'

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. van Vlastuin

  • Geboortedatum:
    06-03-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Wezep
  • Status:
    Inactief
78 artikelen
Ds. W. van Vlastuin

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kan een jongen die zaadbalkanker heeft gehad, nog vruchtbaar zijn? Of is de kans daarop nihil geworden?
Geen reacties
04-06-2007
Onlangs kreeg ik erg spijt dat ik in mijn jeugdjaren wel eens iets heb gestolen bij winkels in de buurt (denk aan een paar snoepjes, een gummetje, o.i.d. (kleine dingen en ook niet vaak hoor). Het gaa...
Geen reacties
04-06-2007
Ik wil een vraag stellen aan dominee Paul. In een vraag over het Heilig Avondmaal ging het over de verharding als men aangaat, terwijl men niet op de juiste gronden aangaat. In uw antwoord stond het v...
Geen reacties
04-06-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering