(...) Na een heel rijk weekend kan het dan in een telefoontje weer helemaal mis ...

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

07-02-2008, 00:00

Vraag

Ik voel me zo enorm verdrietig. Ik heb een hele lieve vriend. We hebben zo veel gemeen; zoveel goede en mooie dingen. Maar elke keer komt het weer voor dat hij dingen zegt die me zo kwetsen en die hij dan totaal niet begrijpt hoe dat voor mij als vrouw voelt. Vaak komt het wel weer goed als ik daar bergen energie in steek. Maar ik word er zo moedeloos van. Na een heel rijk weekend kan het dan in een telefoontje weer helemaal mis gaan. En dat kost zoveel negatieve energie. Ik word er dan zo moedeloos van. Ik geef om hem, en gelukkig hebben we elkaar nog, maar ik word dan zo bang dat het nooit komt. Het gebeurt wel om de week zo'n confrontatie. Kunt u me raad geven?

Antwoord

Heb je hem al eens gevraagd hoe het komt dat hij na een goed weekend zo’n afknapper geeft? Heeft hij het zelf wel in de gaten? Loopt hij daar in andere omstandigheden (bijv. z’n werk of thuis) ook tegenaan? Misschien is het goed om het in een heldere duidelijke brief nog eens op een rijtje te zetten, met de voorbeelden er bij. En begrijpt hij het dan ook?  Zo ja, dan mag je van hem vragen daar goed mee om te gaan. Zo nee, dan kun je je afvragen of je wel moet doorgaan met de relatie. Het kan geen kwaad als hij eens boeken leest waarin verschil van beleving van man en vrouw duidelijk uitgelegd worden.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

relaties
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

God heeft een Naam. Die Naam wordt in de Bijbel herhaaldelijk genoemd. In Genesis 4:26 staat dat men de Naam begon aan te roepen. Juist een Naam is zo belangrijk omdat dat iets zegt over God. De duive...
Geen reacties
07-02-2017
Een vraag voor ds. Brugge uit Dordrecht. Onlangs was ik bij u in de kerk en het viel mij op dat u de gemeente voortdurend aansprak met “jij” en “jullie”. Is dit uw gewoonte? Wat vinden de ouderen in u...
Geen reacties
07-02-2009
In de Galatenbrief staat in hoofdstuk 3:13 dat we zijn vrijgekocht. Van wie zijn we vrijgekocht en aan wie is er voor ons betaald?
7 reacties
07-02-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering