BN’ers over hun kerkverlating

Nieuwsredactie / 3 reacties

22-03-2012, 10:32

In het nieuwe EO-programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met Johan Derksen, Goedele Liekens, Anita Witzier, Erik van Muiswinkel, Sara Kroos en Ronald Plasterk. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daar van over? In Adieu God? vraagt Tijs de BN’ers waarom ze de kerk verlieten. Noemen zij zichzelf van God los? Van den Brink: "Hopelijk ontstaan er mooie ontmoetingen die tot nadenken stemmen."


In Adieu God? voert Tijs open gesprekken over God bij zijn gasten thuis. Hoe herinneren de BN'ers zich de kerk, en wie bracht hen in aanraking met God? Samen met Tijs blikken zij terug op de periode dat zij naar de kerk gingen. Tijs komt op bezoek met een Jezusbeeld. In aanwezigheid van dit beeld vraagt hij hen hoe zij nu tegen Jezus aankijken. ''Het is bijzonder dat zes bekende Nederlanders bereid zijn om op televisie te praten over hun christelijke opvoeding en wat die opvoeding met hen heeft gedaan. Het is toch een heel persoonlijk onderwerp. Ik ben heel benieuwd wat ze hebben overgenomen uit hun opvoeding, met welke elementen ze niets kunnen en of het geloof nu een rol speelt in hun leven," aldus van den Brink.

Ondanks hun religieuze opvoeding kwam er een moment dat de gasten van Adieu God? hun banden met de kerk verbraken. Is het verhaal achter hun beslissing een confronterende spiegel voor christenen, of ligt de oorzaak van hun kerkverlating elders? Antwoorden op existentiele vragen zochten de BN'ers in elk geval niet langer in de kerk. In Adieu God? vertellen zij hoe zij vanaf het definitief sluiten van de kerkdeuren met zinsvragen omgaan, en in hoeverre God hier nog een rol in speelt. Of is het: 'Adieu God'?

Nieuwsredactie op 22-03-2012, 10:32
3 reacties
Wilsophie
29-03-2012 / 20:56
<i>*Verwijderd door moderator i.v.m. off topic*</i>
Autumn
30-03-2012 / 11:47
Ik ben erg benieuwd naar die uitzendingen en de verhalen van de BN-ers. Hopelijk kunnen we er als christenen/kerk wat van leren!
louis2
03-04-2012 / 18:01
Dat hoop ik ook. Ik zou alleen graag gezien hebben dat ze peter de vries of jetta Klijnsma ook opgenomen hadden in het programma.

Meer nieuws

"Uw Naam worde geheiligd. Het eerste gebed" | "Vroegah dach ik: 'het is wasdag voor het gebid' | "Ik heb meer om voor te danken dan om voor te bidden!" | "Ook in het rijke westen zijn wij niet afhanke...
Geen reacties
14-03-2012
Amsterdam - Morgen kies ik wéér voor God – Wijze woorden rond je belijdenis - is een nieuw belijdenisboekje. Het is geschreven door Michel en Annemarie van Heijningen. Morgen kies ik wéér voor God gaa...
Geen reacties
12-03-2012
Mensenrechtenorganisatie Invisible Children is een campagne gestart om de Ugandese rebellenleider Joseph Kony "beroemd te maken'' zodat hij eindelijk wordt opgepakt. De actie worden via YouTube (op di...
Geen reacties
08-03-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering