Blijf in de reformatorische kerk!

Nieuwsredactie / Geen reacties

04-01-2016, 11:13

“Dit is jullie achterban. Houd van ze.” Deze woorden sprak Koos de Jong van de stichting Jij daar! tegen Zeeuwse jongeren in Goes, op 14 november. De oprichter van Jij daar! riep de aanwezigen op in de reformatorische kerken te blijven en de mensen daar lief te hebben, te dienen. Dit ondanks de onderlinge verdeeldheid, de meningsverschillen en het soms wel zeer menselijke gedrag. In de eerste christengemeenten was het niet anders, aldus De Jong. De één was van Apollos, de ander van Paulus of Cefas. Paulus waarschuwt tegen deze voorkeuren van de gemeenten en roept op tot eenheid.


Volgens de spreker van de jongerenavond roept de Heere op tot verdraagzaamheid tegenover elkaar, maar wel als de mannen van Berea, onderzoekende de Schriften of wat er geleerd wordt naar het Woord is. Niet om daarmee een scheuring of verdeeldheid te veroorzaken, maar om van elkaar te leren, elkaar te bevragen en waar nodig te vermanen (op te scherpen). In de lezing worden de predikanten ernstig serieus tegenover vrolijk orthodox opgevoerd. Tegenpolen van elkaar, maar wel beiden kinderen van God. “Optimisten en pessimisten. Preciezen en de rekkelijken. Autisten en narcisten.  Meneren voorzichtig, ernstig en beducht. Heren vrolijk en orthodox. Meneer wantrouwen en achterdocht. Meneer ruim en gunnend. Mannen als Thomas en mannen als Petrus. Paulus en Demas. Petrus en Judas. Alles is er. En velen hebben er nog de leiding ook. Heb de kerk met z’n voorgangers hartelijk lief, maar laat ze niet de absolute macht in je leven hebben. Dat komt Christus en Zijn Woord toe!”

Bekijk hieronder de video's van de avond.

Nieuwsredactie op 04-01-2016, 11:13
Geen reacties

Meer nieuws

Nog zo'n 27 uur te gaan voor het jaar 2016. We maken snel de balans van Refoweb.nl op voor het achterliggende jaar:
7 reacties
30-12-2015
Welke artikelen werden in 2015 verslonden door onze bezoekers? De tien best bekeken onderwerpen van het aflopende jaar uit Nieuws, Dwars en Vragenrubriek vind je hieronder:
Geen reacties
24-12-2015
Aan de hand van verschillende steden waar dr. C.A. van der Sluijs gewoond heeft en die hij bezocht heeft (in Nederland, Engeland, Schotland, Duitsland, Zwitserland, Canada, de Verenigde Staten van Ame...
Geen reacties
23-12-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering