Jij daar! Kampen stopt

Jij daar! / Geen reacties

21-11-2015, 10:15

Na vier jaar beëindigd Jij daar! uit Leersum in januari zijn activiteiten in Kampen. ‘De lokale kerken nemen de zorg voor hun jongeren serieus, dus houdt ons bestaansrecht op’, aldus de stichting.


Begin 2012 nam Stichting Jij daar! de lokale jongerenavond van Stichting HeartCry uit Alblasserdam over. Men beantwoordde daarmee een veel gestelde vraag om noordelijker in het land jongerenavonden te beleggen. De maandelijkse jongerenavonden werden door zo’n 300 jongeren bezocht.

De behoefte aan geestelijke bezinning is in de regio niet onopgemerkt gebleven. In de loop van de tijd begonnen de kerken en andere lokale initiatieven doelgerichte activiteiten voor hun jongeren. Daarop kon het besluit om de activiteiten van Stichting Jij daar! in Kampen te stoppen niet uit blijven. ‘We hebben altijd het verlangen gehad dat de kerken ons werk zouden overnemen, daarom mogen we nu dankbaar terug kijken’ aldus Heleen den Toom, bestuursvoorzitter van de stichting.  

Nieuwe ontwikkelingen

Het beëindigen van de ene activiteit biedt ruimte voor nieuwe activiteiten. Zo hoopt Stichting Jij daar! in 2016 weer het houden van de bekende poplezingen op te pakken. Al diverse malen werd de lezing door het hele land georganiseerd en werd voor duizenden jongeren de werkelijkheid achter de popmuziek blootgelegd. Volgens Koos de Jong, ex-dj en oprichter van Jij daar! ‘een megaklus om dit weer op te pakken, maar we mogen zien dat de Heere deze lezing grotelijks wil zegenen.’ 

De vrijwilligers uit de locatie Kampen zullen daarom zoveel als mogelijk weer ingezet worden op de andere locaties om ook in dit project bij te dragen, anderen zullen hun taken binnen Jij daar! neer leggen.

Afsluiting

De laatste avond op locatie Kampen wordt georganiseerd op D.V.16 januari 2016. De bekende spreker Arjen ten Brinke hoopt dan te spreker over het thema ‘Gerechtigheid’. De ‘afscheidsavond’ zal een bijzonder tintje krijgen door zangeres Joke Buis die enkele van haar Johannes-de-Heer-liederen ten gehore zal brengen.

Jij daar! op 21-11-2015, 10:15
Geen reacties

Meer nieuws

De Youth edition ”What if I’m not chosen?” kan sinds kort als e-book gedownload worden via de website. Dit is de Engelse vertaling van de Nederlandstalige jongereneditie “Ben ik wel uitverkoren?”, die...
Geen reacties
18-11-2015
In vervolg op onze thema-avond van september, organiseert Refoweb opnieuw een lezing. Evangelist Jan van Dooijeweert hoopt vanuit Gods Woord, in te gaan op veel dringende vragen rond geloof en bekerin...
5 reacties
10-11-2015
Predikanten van alle reformatorische kerkgenootschappen zijn welkom om te preken in de hervormde gemeente van Valburg-Homoet, onderdeel van de Protestantse Kerk.
Geen reacties
05-11-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering