De Nieuwe Psalmberijming

Nieuwsredactie / Geen reacties

22-10-2015, 10:37

De aloude Psalmen met de vertrouwde melodieen opnieuw op rijm zetten, het is slechts weinigen gelukt. Stichting 'Dicht bij de Bijbel' doet meer dan een poging met ‘De Nieuwe Psalmberijming’. 60 Psalmen zijn er inmiddels afgewerkt. De helft daarvan verschijnt er binnenkort in een bundel.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Dichter en initiatiefnemer Jan Pieter Kuyper: “De psalmen waren het liedboek van Jezus. Hij droeg ze in zijn hart. Op de meest kritieke momenten horen we Jezus de psalmen herhalen die Hij heeft geleerd. In onze kerkelijke liedcultuur mogen we de psalmen niet verliezen. De oude Geneefse melodie is voor velen vertrouwd en is nog altijd uitstekend te zingen onder begeleiding van verschillende instrumenten. De Nieuwe Psalmberijming biedt u een berijming die én eigentijds is én dicht bij de Bijbeltekst blijft."


Op zaterdag 7 november wordt een eerste bundel met dertig nieuwe berijmingen van bekende psalmen gepresenteerd. Dit vindt plaats in de Ebenhaezerkerk te Apeldoorn en begint om 20.00 uur.

Nieuwsredactie op 22-10-2015, 10:37
Geen reacties

Meer nieuws

Het opvoeden van kinderen - iedereen heeft er een mening over. Als christelijke ouders wil je die opvoeding overeenkomstig de Bijbel vorm geven. Maar… hoe doe je dit precies?
Geen reacties
15-10-2015
Vraag: Ik beluister bij u een nodiging die wel heel erg ruim is. Antwoord: De nodiging kan nooit ruim genoeg zijn. Nooit zo ruim als Christus Zelf was toen Hij voor onze zonden en schuld naakt aan het...
12 reacties
05-10-2015
Ds. G.A. van den Brink was 11 september gast bij 'Jij daar! ontmoet...'. Aan de orde is 'De blindgeborene' uit Johannes 9 met als thema  'De weg van de minste weerstand'.    | VIDEO |
Geen reacties
23-09-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering