Barmhartigheid op Lesbos

Nieuwsredactie / Geen reacties

28-08-2015, 10:51

De Almeerse wijkpastor Bert Noteboom zal op korte termijn een bezoek brengen aan de vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Het plan is om ter plaatse zo’n duizend rugtassen gevuld met basisbehoeften uit te delen. Ook petjes, luiers, Bijbels, stripboeken worden weggegeven.


Bert Noteboom via mail: “Terwijl tienduizenden vluchtelingen Europa proberen te bereiken, staan we erbij en kijken we ernaar. Veelal stoïcijns, het overkomt ons, we weten er geen raad mee. En lastig is het. Een wereld die zo in nood is, waar doe je dan nog goed aan? Gewoon goed doen misschien?"

“Het is een bijbels principe om de vreemdeling een gastvrij onthaal te bieden, ze zo te ontvangen zoals je zelf ontvangen zou willen worden. Daarnaast vraagt de Heere Jezus Zelf ons om barmhartig te zijn, ons hart niet te sluiten voor de naaste in nood. Om dorstigen te drinken te geven en hongerigen te eten. Niets is mooier dan in navolging van Hem uit te mogen reiken naar mensen die dat nodig hebben, ver weg en dichtbij”

Op 7 september start de missie op Lesbos. Diep in zijn hart hoopt Bert dat de mensen zich geliefd en gezien zullen voelen bij en door God: “Dat de hoop en de liefde die we in de ontmoetingen door willen geven zal doordringen, dat getraumatiseerde, angstige mensen Gods vrede mogen ervaren. Dat is ons gezamenlijke verlangen.”

De focus van Bert en zijn team richt zich op persoonlijke ontmoetingen. Noteboom: “Door bij iemand stil te staan en hem of haar in de ogen te kijken, zullen we iets van hun pijn voelen, maar mogen we ook in Jezus Naam hoop en liefde brengen. Bid daarom voor ons dat we zullen overstromen van de liefde die is in Christus Jezus onze Heere!”

Het team volgen kan via Facebook

Financiele ondersteuning geven kan op rekening NL61RABO0321089812, t.n.v. De Wegwijzer, Almere o.v.v. actie vluchtelingen, Noteboom. 1 gevulde rugzak kost ongeveer 20 euro.

Nieuwsredactie op 28-08-2015, 10:51
Geen reacties

Meer nieuws

Ruim 10 jaar deed de 76-jarige Jacques Torn over het project: een replica maken van de Grote Kerk in Apeldoorn. Sinds kort is het af en is er aan belangstelling voor het kunstwerk geen gebrek. Alle on...
Geen reacties
17-08-2015
Klaas Hendrikse was PKN-dominee in Middelburg en Zierikzee. In 2006 deed hij in diverse media uitspraken over het niet bestaan van God, waardoor hij landelijk in de belangstelling kwam te staan. In 20...
8 reacties
11-08-2015
Ds. G. A. van den Brink sprak onlangs op een Schaapskooi-avond over het onderwerp 'wedergeboorte'. De cameramannen van Geloofstoerusting.nl waren van de partij en registreerden de lezing door de predi...
2 reacties
07-08-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering