Koor verdrijft Jij daar! naar vrijdagavond

Jij daar! / Geen reacties

12-02-2015, 11:45

Niet alleen een nieuwe locatie en een vernieuwd concept, maar ook de oude en vertrouwde donderdagavond wordt losgelaten door Jij daar! in Doorn. Vorige maand werd de opzet -met spreker en vragenhalfuurtje- voor het eerst in het langdurige bestaan van de stichting ingrijpend aangepast en werden gasten op een interactieve wijze door gastheer en zaal bevraagd.
 


De reacties waren onverdeeld positief, zodat de avonden van Jij daar! in Doorn op deze wijze vervolgd zullen worden. Ook over de nieuwe locatie, de hervormde kerk in het centrum van het dorp, waren bezoekers en organisatie zeer te spreken. Met name de akoestiek en de sfeervolle uitstraling bleken een enorme vooruitgang.
 
Probleem echter is dat de donderdagavond ook de oefenavond is van een plaatselijk koor. De andere ruimte in de kerk bleek akoestisch van minder kwaliteit te zijn, zodat de koorleden niet van plan zijn uit te wijken voor de jongerenavonden. Voor Jij daar! is de hervormde Maartenskerk echter het beste alternatief, zodat de komende avonden in Doorn worden gehouden op iedere tweede vrijdag van de maand.
 
In drie blokken van 7 minuten wordt een bekende christelijke Nederlander ondervraagd door gastheer en zaal, afgewisseld met zingen en Bijbellezen. De naam van de gast wordt vooraf niet bekend gemaakt. Ook de kijkers thuis kunnen reageren cq vragen stellen, direct of via interactieve media.
 
Tussendoor komen er nu optredens van een christelijke muzikant/zanger(er) en heeft een zogenoemde sidekick zijn inbreng met informatieve beelden die ons christenen wat te zeggen hebben. Dat kunnen indrukwekkende getuigenissen zijn van broeders en zusters wereldwijd, maar ook grappige momenten uit het leven van alle dag of reacties uit de zaal. Dat alles passend binnen het kader van het bijbels getuigenis en de identiteit van Jij daar!
 
De jongerenavond-nieuwe-stijl zal vooralsnog alleen in Doorn worden gehouden. De avonden in Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen en de Zingkring in Doorn blijven zoals ze zijn.

De stichting Jij daar! is een interkerkelijke jongerenorganisatie die zich richt op de Woordverkondiging onder reformatorische jongeren via het zogenoemde huiskamermodel. De avonden zijn eenvoudig van opzet en worden gehouden in een intieme, laagrempelige en gezellige sfeer. Zoals vroeger in gezinnen en vriendenkringen de Bijbel open ging en werd bestudeerd, zo wil Jij daar! op dezelfde wijze de reformatorische gezindte dienen. Daarbij vallen kerkmuren en leergeschillen weg en jongeren krijgen antwoorden op hun eigen niveau en in hun eigen taal. Jij daar wil jongeren duidelijk maken dat er bekering mogelijk is voor de grootste der zondaren en dat de oproep van geloof en bekering in de Bijbel, welmenend en onvoorwaardelijk is.

Jij daar! op 12-02-2015, 11:45
Geen reacties

Meer nieuws

“Een goed en stevig gebouwd nest kan tegen een stootje.” Het is een inleidende opmerking in het boek waarin Annemarie van Heijningen terugkijkt op haar jeugdjaren in de Gereformeerde Gemeenten. Haar t...
13 reacties
09-02-2015
Duizenden christelijke pelgrims hebben aan de oevers van de Jordaan de doop van Jezus herdacht. Qasr Al-Yahud is de plek waarvan historici denken dat Johannes de Doper Jezus daar gedoopt heeft. Volgen...
Geen reacties
21-01-2015
Jij daar! in Doorn start vanaf donderdag 8 januari met een compleet vernieuwde jongerenavond. Er wordt afgestapt van het bekende concept met een spreker, maar de avond kent nu een gast die op een inte...
1 reactie
06-01-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering