Sportschool voor zware mensen

RefoMator / 11 reacties

10-12-2016, 15:38

Vandaag opent het eerste reformatorische fitnesscentrum haar deuren in hartje Bible Belt Barneveld. Pompende beats en opgepompte lichamen zul je hier niet aantreffen. In gedachten deed ik alvast wat workouts in dit nieuwe onderkomen voor OSM-ers.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Bij binnenkomst kun je direct kiezen uit diverse trainingsschema’s van licht tot zwaar. Ik kies voor de laatste variant en start met een pittige duurloop op de ultra rechtse loopband. Naast me rent een stevige broeder zich het vuur uit de sloffen. Duidelijk een niet-ritmische tred, dat zie je zo.

Oordoppen in, Reformatorische Omroep aan, en met lijdzaamheid lopen deze loopband. Nog ruim anderhalf uur te gaan, met 3 verschillende levels, geeft het display aan. Een goed programma bestaat uit 3 punten tenslotte. 

Het ziet me al snel zwart voor ogen. Misschien had ik die kousen niet aan moeten doen, veel te warm. Of te weinig vast voedsel gekregen van te voren? Misschien gaat de krachttraining beter, op naar de dumbbells…

Voor de spiegels in een duistere reden staat een vrouw zich uit de naad te sporten. Het hijgend hert uit Psalm 42 krijgt even een andere dimensie. “Hijgen doet ze maar hert gaat het niet”, fluistert een medestrijder. Dit is duidelijk haar eerste bezoekje aan een sportschool. Mooi dat er voor deze bezwaarden en bekommerden nu ook een plaats is. 

Mijn gewichten hangen er helaas niet tussen. Grote halters komen er niet in vanwege het gevaar van de bodycultus. Spieren als kabeltouwen en abs gelijk een wasbord (de zogenaamde sixsixsixpack) zal ik hier niet snel krijgen. Dan maar samen met de groep wat grondoefeningen doen…

De trainer vangt aan: “We gaan nu wat hele, harde noten kraken. Deze lichamelijk oefening is weliswaar tot weinig nut maar denk er niet te lichtvaardig over. Van belang is een goede ademtocht. We starten vandaag op de klanken van Psalm 117 maar na enkele maanden moeten we Psalm 119 uit kunnen zitten (…)"

Ik vind het genoeg voor deze zaterdag. De instructeur drukt me nog een ding op het hart: “Morgen is het echt zaak om een rustdag in te lassen wil je hier snel van Hersteld zijn. Een wandelingetje naar de kerk kan dit bevorderen. Succes en tot volgende week bij gezondheid!” 

“Hier, wat leesvoer voor thuis”, besluit hij en duwt me een folder van het Genesisdieet (GBS-editie) in handen. 

RefoMator op 10-12-2016, 15:38
11 reacties
Marisa
10-12-2016 / 17:02
Dit stuk veroorzaakte
'n big smile.....!
Omega
10-12-2016 / 18:16
Ja, hahaha, geniaal. Sixsixsix-pack, hoe kom je er op...
BeterZo
11-12-2016 / 09:27
Misschien is de kop van het stuk wel een interpretatie van de betreffende journalist en gaat de hele refowereld momenteel uit zijn dak op basis van een misvatting..

Tja "Refo"web..
Race406
13-12-2016 / 19:04
Geweldig!!!!
dalethvav
14-12-2016 / 12:37
Kun je ook lid worden zonder ondertekening van de drie formulieren van lenigheid?
Catherine
14-12-2016 / 17:44
Ik zweet me een hoedje.
Arjan
15-12-2016 / 11:22
Waarom noemt iedereen dit een reformatorische sportschool? Het is gewoon een sportschool waarin mensen die niet van een aantal aspecten uit de gemiddelde sportschool houden zich prettiger voelen. Niets mis mee toch?
blijblij
15-12-2016 / 12:03
@arjan:
uit het AD:
,,Ik zeg in de kerk vaak: 'U moet echt gaan sporten'. Vervolgens hoor ik dat de drempel om naar de sportschool te gaan hoog ligt'', stelt Bonestroo. Sterker nog: ze kent zelfs personen die ondanks advies van de dokter niet gaan sporten. Dat kan niet, vindt ze.

Ze trok het zich aan en zo ontstond het idee voor een reformatorisch fitnesscentrum. En daarin is geen ruimte voor luide muziek, knipperende tv's en zware fitness-attributen. Want juist door de harde, vaak hippe en opzwepende muziek voelen veel mensen uit reformatorische kring zich volgens Bonestroo niet op hun gemak in een sportschool."
andrew
21-12-2016 / 10:45
Zwaar qua gewicht of qua geloof?
huibertus
21-12-2016 / 11:22
Hier hebben we op zitten wachten, een draadje van hoog gehalte
annoniem10
24-12-2016 / 14:28
Sorry, Ik vind dit echt een beetje ver gaan!! En als het zo is dat er psalmen aan staan vind ik het nog spotten ook!!
Trek een gewoon trainingspak aan en ga naar Body-fit!

Lees ook deze columns

"Overeenkomstig mijn reikhalzend verlangen en hoop dat Christus grootgemaakt zal worden in mijn lichaam, of het nu door het leven is of door de dood", Filippenzen 1: 20 O dat verwarrende wensen van o...
2 reacties
05-12-2016
Er is een Deense dichter, Jacobsen, die een schokkende novelle heeft geschreven: 'De pest in Bergamo'. Bergamo is een Italiaans stadje in de buurt van Ravenna, gelegen op een berg, slechts één weg, ui...
1 reactie
17-11-2016
Toen ik nog een jong predikant was, gebeurde er in het Ruhrgebied op een keer iets leuks. Er was een grote bijeenkomst, waarin een geleerde meneer twee uur lang aan het bewijzen was dat er geen God be...
1 reactie
09-11-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering